Na ons eerste en tweede interview is dit alweer ons derde onderhoud met Julian Gressel, de jonge middenvelder van Atlanta United. De vorige interviews waren net vóór en net na de Draft, dit keer spreken wij hem 6 maanden later.

Julian, het is nu 6 maanden na de Draft, hoe is jouw leven veranderd?

Mijn leven is heel erg veranderd. Alles is anders dan in college, maar mijn vriendin en ik zijn heel blij hier in Atlanta. We hebben natuurlijk eerst een appartement moeten zoeken en moeten wennen aan de stad, maar het is heel leuk en wij genieten van alles wat op ons pad komt.

Atlanta United heeft geen echte rivaal, wie beschouw jij als jouw rivaal?

Het is moeilijk om als nieuwe club een rivaliteit te hebben. De fans hebben een kleine rivaliteit opgebouwd met Orlando City en de wedstrijden tegen hen voelen ook echt als een rivalry. Maar ik focus mij nu vooral op de play-offs en dan is iedereen in de Eastern Conference onze rivaal.

Welke uitwedstrijd was voor jou het beste?

Tegen Portland en Seattle. Hun fans waren fantastisch en ik scoorde mijn eerste goal tegen Portland, dus die wedstrijd vergeet ik sowieso niet heel snel.

Je hebt ook je idool Bastian Schweinsteiger ontmoet, hoe was dat? Heeft hij je advies gegeven?

Het was heel speciaal, zeker. We hebben een beetje gepraat over de MLS en zijn leven in Chicago, maar niet echt over voetbal zelf. We hebben shirtjes geruild en zijn truitje heeft nu een speciaal plekje in mijn appartement.

Heeft je familie je al bezocht?

Ja, een goed aantal familieleden zijn als langs geweest voor de wedstrijden. Het is heel speciaal als ze langskomen en wedstrijden zien.

Atlanta United staat nu zesde in de Eastern Conference, denk je de play-offs te halen? En zo ja, waar eindigen jullie?

Ik hoop dat we het halen en ik denk ook dat we het zelf in de hand hebben, wat altijd goed is. We moeten nog een hoop thuiswedstrijden spelen en met onze fans achter ons, heb ik best veel vertrouwen om de play-offs te halen. Als we het halen, kan er nog van alles gebeuren. Ik hoop dat we een goede run erin hebben.

Je zei net dat je tegen Portland je eerste goal maakte, hoe was dat?

Het voelde fantastisch. De bal van die wedstrijd staat in mijn woonkamer en krijgt een speciaal plekje vanaf nu.

Heb je trouwens al een bezoek gebracht aan je thuisland Duitsland?

Nee, helaas is het mij nog niet gelukt. Ik denk dat ik erheen ga als het seizoen voorbij is.

Je speelde tegen Giovinco, Villa en Schweinsteiger, was dat intimiderend de eerste keer?

In het begin wel, maar je raakt er heel snel gewend aan. Je focust je op het spel en op je prestatie. Uiteindelijk wil je ze toch verslaan. Toch hoop ik meer van zulke wedstrijden te spelen tegen grote voetballers.

Afgelopen zondag hebben jullie je eerste wedstrijd gespeeld in het Mercedes-Benz Stadium, hoe was dat?

Het was heel leuk. Het stadion is geweldig en de fans creëren een ongelooflijke sfeer voor ons. Ik denk dat het [stadion] een van de, zoniet hét, beste stadion van de wereld is. Het stadion geeft mij kippenvel als ik het veld opstap.

Bedankt voor je tijd Julian!

Advertentie