FC Barcelona heeft zwaar uitgehaald. De Catalaanse ploeg won makkelijk met 3-0 van Juventus. De Oude Dame begon het best aan de partij, maar FCB scoorde eerst en dat zetten de ploeg op rozen voor de hele partij. Het was vooral een speciale avond voor Lionel Messi, want hij kon nog nooit scoren tegen Gianluigi Buffon. Hij brak de vloek vanavond en scoorde maar liefst 2 keer en dirigeerde Barcelona zo naar een nieuwe overwinning.

Bij FC Barcelona kreeg Ousmane Dembélé een eerste basisplaats. Voor de rest stonden de verwachte spelers op het veld. Bij Juventus was het puzzelen door een lange rij geblesseerden. Alex Sandro was twijfelachtig, maar was er toch bij. Ook De Sciglio, Bentancur en Douglas Costa mochten starten.

De eerste kans in de wedstrijd was voor Juventus, met name De Sciglio. De Italiaan haalde uit met zijn linker, maar Ter Stegen kwam er goed tussen. Juventus bleef Barcelona onder druk zetten. Pjanic zette Ter Stegen aan het werk met een lage schuiver. Even later was het de beurt aan FC Barcelona. Een vrije trap van Messi verdween in de muur, Suarez trapte in de herneming en dwong Buffon tot een goede save.

Na gele kaarten voor Bentancur en Semedo had Dembélé de 1-0 aan de voeten. Huj wou de bal in doel lepelen, maar Alex Sandro tackelde de bal mooi uit doel. Na 41 minuten was ee de eerste noodgedwongen wissel. De Sciglio kon de pijn nog even verbijten, maar moest toch worden vervangen door Sturaro. Vlak voor rust was er dan toch het eerste doelpunt. Lionel Messi verbrak de vloek en scoorde een doelpunt tegen Buffon. Met een klasseflits na samenspel met Suarez plaatste Messi de bal prachtig in de rechterhoek en zo ging Barcelona met een voorsprong de rust in.

De eerste grote kans in de tweede helft was er na zes minuten. Lionel Messi had ei zo na een tweede keer gescoord, want de Argentijn raakte de paal. Rond minuut 56 was het dan toch opnieuw raak voor de Catalanen. Messi werd uit het oog verloren, maar zijn voorzet werd nog afgeweerd. Rakitic was er als de kippen bij om de 2-0 hard in doel te trappen. Op het uur mocht Lionel Messi opnieuw klaarstaan voor een vrije trap. Buffon was alert en werkte de bal in hoekschop.

Rond de 70ste minuut gingen de boeken helemaal toe voor Juventus. Wie anders dan Lionel Messi zorgde voor de 3-0. De Juve-verdedigers stonden erbij en keken ernaar. De 3-0 van Messi lag met veel finesse in doel. Na het derde doelpunt mocht ook Dembélé gaan rusten, hij werd vervangen door Sergi Roberto. Na 76 minuten stond heel Camp Nou recht en kreeg de Kroaat Ivan Rakitic een staande ovatie, hij werd vervangen door Paulinho.

Ook Luis Suarez kwam nog op het scorebord te staan, maar zijn doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. Na 80 minuten moest Ter Stegen eindelijk nog eens een bal uit zijn doel halen. De doelman werkte een schot van Dybala weg. Een minuut later voorkwam Piqué de 3-1, hij haalde de bal van de lijn. Juventus probeerde nog, maar kon geen eerredder meer scoren. FC Barcelona won oververdiend met 3-0 en was een maat te groot voor Juventus.

Opstelling FC Barcelona:

Ter Stegen, Semedo, Piqué, Umtiti, Alba, Rakitic (76′ Paulinho), Busquets, Iniesta (82′ Gomés), Messi, Suarez en Dembélé (71′ Sergi Roberto).

Opstelling Juventus:

Buffon, De Sciglio (40′ Sturaro), Barzagli, Benatia, Alex Sandro, Bentancur (63′ Bernardeschi), Pjanic, Dybala, Matuidi, Costa en Higuain (86′ Caligara).

Advertentie