We zijn 6 speeldagen ver en Ryota Morioka van Waasland-Beveren is al voor de tweede keer dit seizoen verkozen tot ‘Speler Van De Week’. Waasland-Beveren won afgelopen weekend met 5-1 van KAS Eupen en de Japanner was de absolute matchwinnaar met 2 goals en een assist.

Eerst schotelde Morioka Seck de 1-0 voor en later zorgde hij zelf ook voor de 2-0 en 3-0. Morioka kon de 2-0 van dichtbij binnenwerken en met een afstandsschot (en een lichte deviatie) werkte hij de bal nogmaals voorbij Van Crombrugge. Morioka leidt ook in het klassement ‘Pro Assist Century 21’ met 5 assists. Ook in het klassement met van de Gouden Stier staat Morioka op een mooie gedeelde tweede plek met 4 goals.

Ook Bolingi van Moeskroen was in vorm. Met 2 doelpunten nekte de huurling van Standard Club Brugge en komt hij op een gedeelde eerste plaats in de topschuttersstand te staan samen met Zinho Gano.

Advertentie