Tienkoppig Anderlecht gaat moedig ten onder in München: 3-0

Op dinsdagavond stond er voor paars-wit een zware verplaatsing op het programma naar voetbalgigant Bayern München. Anderlecht speelde een verdienstelijke wedstrijd, maar werd toch met 3-0-cijfers huiswaarts gestuurd. Ze maakten het zichzelf ook nog extra moeilijk, door een vroege rode kaart van Sven Kums. 

Bayern begon sterk aan de wedstrijd en probeerde Anderlecht meteen bij de keel te grijpen. Dat lukte ook goed, met een kopbalpoging van James Rodriguez na 9 minuten. Vlak daarna ging het licht uit bij Sven Kums, die de doorgebroken Lewandowski dom neerhaalde in het strafschopgebied (het contact begon wel al buiten de zestien), verdict: rode kaart en penalty voor Bayern. Lewandowski zette deze feilloos om. 1-0 Bayern München.

Daarna was er een 2de keer pech voor Anderlecht: Najar, die nog maar net terug is uit blessure, moest vervangen worden door Appiah, 25 minuten gespeeld. Bayern bleef het spel verdelen en bleef heer en meester, maar ondanks dat paars-wit met 10 man speelde, kwamen ze af en toe ook eens gevaarlijk opzetten. Vlak voor de rust moest het altijd 1-1 geworden zijn: Dendoncker die vooruit stormde en aflegde op Stanciu, maar die schampte zijn schot, waarna de bal naast het doel verdween.

RUSTSTAND: BAYERN MÜNCHEN 1-0 RSC ANDERLECHT, Lewandowski 11‘ (P).

Na de rust was het weer Bayern dat de druk hoog wilde houden, met enkele kleine pogingen. Daarna kwam Anderlecht een 2de keer onbegrijpelijk niet op gelijke hoogte: Hanni infiltreerde goed in het strafschopgebied van Bayern, maar zag zijn poging op de paal belanden, in de herneming trapte Stanciu weer naast. Paars-wit deed het zichzelf echt wel aan vanavond.

En u weet het ook: als de ene zijn kansen niet afmaakt, doet de andere dat wel. Anderlecht had zich door de passing game van Bayern een beetje in slaap laten wiegen en plotseling kwam Thiago pijlsnel alleen voor doel en hij knalde de 2-0 na 65 minuten tegen de touwen (assist Kimmich). Het had 1-1 kunnen en moeten zijn, maar het werd 2-0. Iets daarna werd een doelpunt voor Bayern afgekeurd: Süle kopte een corner binnen, maar hij maakte een duwfout, goed gezien van de arbitrage.

Anderlecht begon het dan moeilijker te krijgen om conditioneel de evenknie van Bayern te blijven, en dat bleek ook: Bayern blijft duwen en kreeg uiteindelijk nog de 3-0 via Kimmich, die een mooie actie maakt en zo Matz Sels omspeelde en de bal netjes binnenlegde. Het doelpunt had eigenlijk wel afgekeurd moeten worden voor buitenspel, maar de 3-0 stond toch op het bord.

EINDSTAND: BAYERN MÜNCHEN 3-0 RSC ANDERLECHT, Lewandowski 11’ (P), Thiago 65’, Kimmich 90’.

Anderlecht heeft zich zeker goed verweerd tegen Bayern, maar de Rekordmeister zegeviert met 3-0-cijfers. Anderlecht had beter met haar kansen moeten omgaan, en er had misschien een kleine stunt ingezeten, maar de spelers van Ancelotti hebben hun werk goed gedaan en verdienen zeker deze zege. René Weiler kan al bij al toch nog tevreden zijn, na 80 minuten met 10 man te hebben gespeeld in en tegen Bayern München, en toch een totale afstraffing vermeden te hebben.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.