De VS verloor op 2 september thuis van Costa Rica, hiermee dreigen ze het WK mis te lopen. Een grote legende van het nationale team, Alexi Lalas, heeft zich na de wedstrijd gefrustreerd uitgelaten over het team van Bruce Arena.

Meteen na de wedstrijd verscheen Lalas op beeld en liet geen spaan heel van het Amerikaanse elftal:

”We gaan hier niet meer politiek correct over doen en ook geen smoesjes meer verzinnen en valse hoop geven. Het is nu de tijd voor een leider om op te staan en voor de ”zogenaamde” leiders heb ik dit te zeggen: Tim Howard, Tim, de wedstrijd tegen België is 3 jaar geleden afgelopen, je moet die ballen nú tegenhouden. Jeff Cameron, doe het goed, of we gaan iemand selecteren die het wel kan. Clint Dempsey, je bent een nationale held, nu hebben we je nodig als een nationale leider. Michael Bradley, de VS heeft je niet nodig om zen te zijn, je moet gewoon beter voetballen. Jozy Altidore, is dit het beste wat je kan doen? Want het is nog steeds niet goed genoeg. Bruce Arena, Bruce, Jürgen Klinsmann verloor van Mexico thuis 2 jaar geleden, jij verliest thuis van Costa Rica. Dit is allemaal naar jou gericht, niet op Jürgen. En voor diegenen die ik niet heb genoemd, jullie zijn het niet eens waard om genoemd te worden, dat geldt ook voor jou, ‘Wonderboy’ [Christian Pulisic]. Dus wat gaan jullie doen? Blijven jullie doorgaan als zachte, onderpresterende, getatoëerde miljonairs? Jullie zijn een voetbal-generatie die alles heeft gekregen, jullie zijn een voetbal-generatie die op het punt staat alles mis te gaan lopen. Dus, nu is het tijd om het terug te betalen. Laat ons weer geloven! Je bent het niet aan jezelf verplicht, jullie zijn het ons verplicht én ga van mijn gras af, jullie zijn het niet waard.

Veel fans zijn het met Lalas eens. Het USMNT heeft niet gereageerd.