Eden Hazard, absolute vedette van Chelsea Football Club uit Londen, gekend als een van de beste voetballers ter wereld. Elke voetballiefhebber kent hem ongetwijfeld, maar hoe zit dat statistisch nu eigenlijk voor de frivole dribbelaar uit La Louvière? We zetten hieronder even alles op een rijtje:

Hazard brak door bij Lille OSC in 2007 waarin hij 5 gloriejaren tegemoet ging. Hij koos voor het nummer 26 en kreeg later het nummer 10 toegewezen. Eden wist meerdere individuele en collectieve prijzen te winnen bij de gewezen Franse topclub. Hij scoorde in 194 wedstrijden 50 doelpunten, en was ook goed voor 54 assists. Serieuze cijfers voor een toenmalige jongeling als Hazard.

Hij won bij de club uit Rijsel tweemaal opeenvolgend de titel van ‘beste jongere’ in de Ligue 1, dit respectievelijk voor de seizoenen 08/09 en 09/10. In 10/11 wist hij met de club de dubbel te winnen: dit door zowel de Ligue 1 als de Coupe de France te winnen. En daaropvolgend werd de Rode Duivel zowel in 10/11 als in 11/12 verkozen tot ‘speler van het jaar’ in de Ligue 1, daarmee werd hij ook meteen de jongste speler die deze trofee ooit kon winnen, met een leeftijd van 19 jaar.

In mei 2012 werd bekend dat Eden Hazard de grote overstap zou maken van Lille OSC naar het grote Chelsea FC. In de zomer werd hij officieel voorgesteld bij de Londense club. De afkoopsom van Hazard lag toen op een slordige 40 miljoen euro, toen nog heel veel geld naargelang de toenmalige transfermarkt. Eden hazard koos eerst voor het nummer 17, maar draagt inmiddels wel het grote nummer 10.

Eden Hazard speelde in totaal al 251 wedstrijden voor The Blues en daarin wist hij 72 keer te scoren en 62 assists te geven. In het seizoen 12/13 speelde Hazard een grote rol in de winst van de UEFA Europa League van Chelsea, maar moest de finale staken vanwege een blessure. In het seizoen 14/15 won Hazard met de Londense topclub de dubbel door de Barclays Premier League en de League Cup te winnen. Hij werd eveneens verkozen tot PFA én FWA Player Of The Year. Een ijzersterk jaar voor Eden.

15/16 was een jaar om te vergeten voor de Rode Duivel, hij kampte met serieuze blessures en Chelsea eindigde amper in de middenmoot van de League. Het seizoen daarop (16/17) wist Hazard echter weer als vanouds te presteren, na een knalseizoen wist hij weer de Premier League-trofee naar (het juiste gedeelte van) Londen te halen. Dit seizoen heeft Hazard nog wel geen impact kunnen maken voor The Blues door een blessure die nog maar net hersteld is. Hij speelde al 3 officiële wedstrijden maar kon nog geen doelpunt maken of assist geven. Maar hij vindt stilaan zijn niveau terug en gaat er dit seizoen hoogstwaarschijnlijk weer meedoen voor de prijzen.

Eden Hazard ligt nog onder contract bij Chelsea tot medio 2020 en hij lijkt helemaal geen zin te hebben in een ander avontuur dan dat bij de Blues. More to come dus voor Eden Hazard.

Andere individuele prijzen:

Lille OSC: 3x Ligue 1-elftal van het jaar, 4x speler van de maand, 1x étoile d’Or France Football

Chelsea FC: 4x PFA Team Of The Year, 1x PFA Young Player Of The Year, 1x PFA Player Of The Month

Europees: Trofeo Bravo (Beste U-21-speler in Europa)

Advertentie