De zomermercato is nog maar net gedaan en het transfernieuws voor januari begint al binnen te druppelen. Goal.com bundelde het nieuws rond enkele grote namen, wij bieden een overzicht aan. 

Barcelona zal waarschijnlijk in de winterperiode geen moeite meer doen om Philippe Coutinho binnen te halen, dat schrijft de Madrileense voetbalkrant Marca. Nu de Braziliaanse spelmaker opgenomen is in de selectie van de Champions League, zullen Jürgen Klopp en Liverpool nog minder geneigd zijn om hun goudhaantje te laten vertrekken.

Volgens Marca heeft Barcelona haar zinnen gezet op Jean Michael Seri van OGC Nice binnen te halen om het middenveld te versterken.

De Franse centrale verdediger van Athletic Bilbao, Aymeric Laporte, verkiest een avontuur bij Real Madrid boven een bij Barcelona, volgens de voetbalkrant Don Balon. Bovendien is de centrale verdediger een topprioriteit geworden voor Zinédine Zidane, die graag zijn verdediging een boost wil geven deze winterperiode. Barcelona zou bereid zijn een bod van om en bij de 70 miljoen euro te doen, maar de 23-jarige Laporte ziet een overstap naar de Blaugrana zelf niet zitten.

Paco Alcacer: Serie A-clubs Internazionale en Napoli tonen grote interesse in de spits van Barcelona. Alcacer heeft moeite met zich in de ploeg te spelen bij Barcelona en de 2 Italiaanse topclubs willen hem een ander avontuur bieden, dat zegt de Spaanse voetbalkrant Sport. De krant zegt dat de Catalaanse club bereid is hem te laten vertrekken voor de juiste prijs, en dat zal niet goedkoop worden: Paco Alcacer kwam medio 2016 nog over voor 30 miljoen euro van Valencia.

Eden Hazard & David De Gea: het begint stilaan oud nieuws te worden, maar Real Madrid zou toch eindelijk bereid zijn het grote geld op tafel te leggen voor de 2 sterspelers van respectievelijk Chelsea en Manchester United. De Spaanse voetbalkrant Don Balon zegt wel dat er pas grote stappen zullen gezet worden volgende zomer, al wordt het afwachten wat de Koninklijke in de winter al wil forceren.