Yohan Croizet raakt steeds meer in vorm bij KV Mechelen. Het is een wereld van verschil tegenover vorig seizoen, waarin de Fransman werd bestempeld als dé teleurstelling van de ploeg. Ondanks de nederlaag op Club Brugge verdient Croizet een speciale ode voor zijn prestatie in de afgelopen wedstrijd.

KV Mechelen heeft nog geen enkele overwinning gepakt dit seizoen. Maar eigenlijk zijn de Maneblussers nooit overklast geweest. Dat komt omdat de organisatie van Ferrera er staat, maar ook omdat sommige spelers eindelijk beginnen te renderen. Zeker Croizet. Hij maakt zich geliefd bij het publiek, terwijl hij vorig seizoen uitgefloten werd door dezelfde mensen. Zijn transformatie is meer dan opmerkelijk, maar daar klaagt niemand over in Mechelen.

Tijdens de vorige thuiswedstrijd, tegen Oostende, werd Croizet, toen ook de beste man op het veld, gewisseld voor Claes. Yannick Ferrera werd belaagd met een fluitconcert. De supporters waren duidelijk niet tevreden met de wissel en dat bevestigden nog eens met de gezangen van Croizets naam na zijn wissel. In de wedstrijd op Brugge liet Ferrera hem op het veld staan voor negentig minuten lang. Hij was veruit de beste man op het veld in een geel-rood shirt. Met zijn geniale bewegingen draaide hij weg van zijn man, tot twee keer toe op een andere manier bij dezelfde tegenstander. Met zijn geweldige techniek liet hij Mechelse harten sneller kloppen. En deze keer gaf hij zijn passes op de juiste moment naar de juiste ploeggenoot. Hij speelde voor de club en dat was fenomenaal.

Yohan Croizet is nu een echte publiekslieveling aan het worden Achter De Kazerne. En we gunnen het hem allemaal natuurlijk. Hij heeft geen gemakkelijke start gekend bij KV, maar laat nu eindelijk zijn waarde zien. Vorig seizoen waren er soms momenten dat er op de tribune werd gemijmerd: “Dit is de Croizet van bij Leuven.” Nu wordt er met zekerheid verteld: “Dit is een magistrale voetballer.” Het zou mij niet verrassen als zijn contract in januari wordt verlengd.

Advertentie