STVV mag zich de ploeg van Limburg noemen. De Kanaries wonnen met 2-1 van provinciegenoot KRC Genk. Hierdoor klimt STVV naar de vierde plek en blijft Genk klungelen in de tweede kolom. 

Deze wedstrijd was voor alle STVV- en Genk-supporters de match van het jaar. Toch bleven de fans op hun honger zitten, want de eerste helft was niet om over naar huis te schrijven. Genk kon geen kansen creëren en liet STVV na een kwartier in de wedstrijd komen. Dat leidde ook tot een eerste kans. Een schot van Legaer, Vukovic hield de 0-0 op het bord. Vukovic voorkwam event later nog maar eens een doelpunt van de Truienaars op een schot van De Sart. Diezelfde De Sart had kort daarna weer de 1-0 aan de voet, maar legde de bal naast.

Meteen na de rust had Boli de kans om op een counter de score te openen, maar weer kon Genk rekenen op een sterke Vukovic. Het leek 0-0 te blijven en Genk speelde als een verlamd team, dus bracht Stuivenberg Samatta en Zhegrova voor Ingvartsen en Buffel. 10 minuten voor tijd was het echter die andere invaller, Bezus van Sint-Truiden, die de 1-0 binnenschoot op een prachtige vrije trap. Meteen daarna scoorde Dussaut op een magistrale wijze de 2-0. Hij kapte Maehle uit en werkte knap af met links.

Genk wou het nog spannend houden, want 3 minuten voor tijd scoorde Schrijvers de 2-1, weliswaar met een gelukje, want de bal week af en leek eerst niet binnen het kader te belanden. De wedstrijd eindigde op 2-1 en STVV mag zich nu de grootste ploeg in Limburg noemen. Genk blijft zo achter met een triestige 8/21 en het is maar de vraag hoelang Albert Stuivenberg het nog volhoudt als coach van Racing Genk.

Opstelling STVV:

Lucas Pirard, Stelios Kitsiou, Jorge Teixeira, Sascha Kotysch, Casper de Norre (80’ Dussaut), Igor Vetokele (67’ Jordan Botaka), Charilaos Charisis, Steven De Petter, Jonathan Legear (67’ Roman Bezus), Yohan Boli en Alexis De Sart.

Opstelling KRC Genk:

Danny Vukovic, Joakim Mæhle, Omar Colley, Jakub Brabec, Jere Uronen, Ruslan Malinovskiy (88’ Bryan Heynen), Sander Berge, Alejandro Pozuelo, Thomas Buffel (73’ Edon Zhegrova), Marcus Ingvartsen (73’ Mbwana Samatta) en Siebe Schrijvers.

Advertentie