In de vijfde speelronde staat, zoals zovaak halverwege september, de topper PSV – Feyenoord op het programma. De grote vraag is eigenlijk: Is deze wedstrijd wel echt een topper?

De thuisspelende ploeg, PSV, leek na het Europese debacle, ondanks het weinig inspirerende spel, de draad weer op te pakken. Met drie overwinningen in de eerste drie wedstrijden van het seizoen werd er niet groots gevoetbald, maar verspeelde de ploeg ook geen punten.
Afgelopen weekend ging het uit bij sc Heerenveen toch weer gruwelijk mis. De club waar de Eindhovenaren al sinds 2011 niet meer wisten te winnen, bleek met 2-0 te sterk, maar de eindstand was al na 6 minuten bereikt. Daarbij pakte aanwinst Hirving Lozano ook nog eens direct rood en veroorzaakte Isimat-Mirin een strafschop, die de Friezen wonderbaarlijk genoeg niet benutten. PSV was nog slechter dan het voorgaande seizoen en dat baart natuurlijk een hoop zorgen met de wedstrijd tegen Feyenoord op het programma.

Bij Feyenoord is alles anders. De Rotterdammers wonnen hun eerste vier wedstrijden en bovendien was het voetbal uitstekend. Thuis tegen FC Twente was het wennen, uit bij Excelsior werd er zakelijk gewonnen, maar tegen Willem II en Heracles liet de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst andermaal zien wat zij allemaal in hun mars hebben. Met flitsende combinaties, spelers die stuk voor stuk hun taak uitvoerden en het aanvallende spel van de renderende Steven Berghuis en Jean-Paul Boëtius lijkt Feyenoord dit jaar titelkandidaat nummer 1. Er lijkt dan ook niemand te twijfelen of Feyenoord wel wint, maar met hoeveel is de vraag. De verdediging van de tegenstander lijkt chaotisch en simpelweg te armzalig om een vuist te maken tegen de Feyenoord-aanval.

Bij PSV is het nu al duidelijk: Deze wedstrijd is ‘do or die’ voor de Brabanders en moet ten koste van alles gewonnen worden. Feyenoord kan een slag slaan en PSV al vroeg op 6 punten achterstand zetten.

PSV – Feyenoord, zondag 17 september, 16:45, Philips Stadion.
Scheidsrechter is Dhr. Kuipers.