Vitesse blameert zich in KNVB Beker: uitgeschakeld door AVV Swift via strafschoppen

Bekerhouder Vitesse ligt uit het bekertoernooi! In de eerste ronde van de KNVB Beker blameerde de Arnhemmers zich door 0-0 te spelen tegen de amateurs van AVV Swift. Swift nam de penalty’s beter, waardoor de bekerwinnaar van vorig seizoen uitgeschakeld is.

Woensdagavond 17.00 uur trapte Vitesse op het amateurveld van het Amsterdamse AVV Swift af, om mogelijk wéér een nieuw bekeravontuur tegemoet te gaan. Niets bleek minder waar te zijn, rond 19.40 uur nam Swift haar laatste penalty en schoot deze raak: de amateurs van Swift schakelen bekerwinnaar Vitesse uit met 5-3 via penalty’s.

Om het verhaal nog extra zuur te maken, Vitesse begon nagenoeg in een van haar sterkste elftallen: Pasveer; Dabo, van der Werff, Miazga, Büttner; Bruns, Mount, Foor; Rashica, Castaignos en Linssen. Vitesse miste dus eigenlijk alleen Guram Kashia en Tim Matavz, trainer Henk Fraser was er niet bij i.v.m. een griep.

Na 120 minuten voetbal wisten de duurbetaalde profs van Vitesse geen enkele keer te scoren, noch wist Swift dat te doen. De Amsterdammers namen de penalty’s uiteindelijk beter: 5-3. Vitesse kan zich dus nu helemaal gaan richten op de Eredivisie én de Europa League, waarin het tegen Lazio, Nice en Zulte Waregem dient op te nemen. Vitesse plaatste zich als bekerwinnaar van het seizoen 2016/2017 direct voor de groepsfase van de Europa League.

Gisteravond wisten de amateurs van GVVV en Kozakken Boys al de profs van FC Dordrecht en De Graafschap te verslaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.