Zondagmiddag 14.30 uur staan FC Groningen en FC Twente tegenover elkaar in de Euroborg. Beide teams zijn enigszins geplaagd, het loopt allemaal nog niet zo lekker. Waar bij Twente de stijgende lijn lijkt te zijn ingezet, overheerst er in Groningen het gevoel van ‘kommer en kwel’. De nummers 11 en 16 van de ranglijst gaan het dus tegen elkaar opnemen in speelronde 6 van de Eredivisie.

FC Twente weet weer eens wat winnen is. Vorige week werd er op een overtuigende manier met FC Utrecht afgerekend in een thuiswedstrijd (4-0-overwinning). Afgelopen week wisten de Tukkers ook ONS Sneek voor de KNVB Beker uit te schakelen, waarin ze het in de volgende ronde zullen opnemen tegen FC Eindhoven.

FC Groningen loopt uiterst moeizaam. Vorige week zaterdagavond verloor het team van trainer Ernest Faber in Breda met 2-1. Dit verlies leek een kwestie van instelling, motivatie en scherpte te zijn, allen waren ondermaats. Even leek het erop dat Faber ontslagen zou worden, letterlijk en figuurlijk stonden Ron Jans en Hans Nijland in de nek van Faber te hijgen. Weliswaar werd er doordeweeks afgerekend met USV Hercules in de KNVB Beker, maar ook het spel in Utrecht was alles behalve veelbelovend. De amateurclub kwam op een 1-0 voorsprong en wisten zelfs een 1-1 rust te halen.

Bij FC Twente leken Danny Holla en Frederik Jensen nog niet op tijd hersteld van hun blessures. Oud-FC Groningen-speler Holla viel vorige week geblesseerd uit met een lichte hersenschudding, het is nog even afwachten of hij mee kan doen in Het Hoge Noorden, maar het lijkt er wel op. Bij FC Groningen lijken Kasper Larsen en Ruben Jenssen nog niet tijdig hersteld van hun blessures. Ook Todd Kane is nog niet van de partij. De controlerende middenvelder Jenssen heeft last van zijn achillespezen en lijkt te worden vervangen door Ludivit Reis. Reis, spelend met nummer 68, maakte afgelopen week al zijn basisdebuut in de bekerwedstrijd tegen Hercules.

Vorig seizoen was het een galavoorstelling in de Euroborg. FC Twente, toentertijd nog met de florerende Enes Ünal en Hakim Ziyech, wist te gaan rusten met een 0-3 voorsprong. Na de rust kwam Groningen totaal anders uit de kleedkamer en wist zelfs terug te komen op een 3-3. Helaas voor De Trots van het Noorden wist spits Jari Oosterwijk in de 93ste minuut de 3-4 voor de Tukkers te maken, waardoor de drie punten alsnog naar Enschede gingen.

Zowel voor Groningen als voor Twente wordt het erop of eronder zondagmiddag. Met name naar de fans toe hebben beide ploegen wat te bewijzen. De kans is groot dat een van de twee trainers nog wat meer op de ‘wip’ gaat zitten bij een eventueel verlies, want beide clubs hebben nog maar één wedstrijd gewonnen. Vanwege het feit dat ‘directe’ concurrenten tegen elkaar spelen dit weekeinde, kan het zomaar zijn dat een van de twee ploegen een sprong op de ranglijst zal maken óf wat meer naar beneden moet kijken…

De wedstrijd begint zondagmiddag om 14.30 uur in Groningen en staat onder leiding van Martin van den Kerkhof.

Vermoedelijke opstelling FC Groningen:
Padt; te Wierik, Memisevic, Reijnen, Warmerdam; Drost, Bacuna, Doan, Idrissi; Mahi en Veldwijk.

Vermoedelijke opstelling FC Twente:
Brondeel; ter Avest, Bijen, Lam, van der Lely; Holla, Jensen, Liendl; Slagveer, Boere en Assaidi.

Advertenties