Racing Genk is er weer niet in geslaagd om te winnen. Genk speelde gelijk tegen KV Oostende, dat haar tweede punt pakte gisterenavond. Genk opende de score nog door een vrije trap van Ruslan Malinovskyi, maar een kwartier voor het einde trapte Zinho Gano de kustploeg op gelijke hoogte. Bij die gelijkmaker keerde de Genkse aanhang zich tegen de ploeg. Luid en duidelijk klonk: ‘Wij willen bloed, zweet en tranen!’.

Manuel Benson mocht opnieuw starten en ook Joseph Aidoo kreeg zijn eerste basisplaats in de competitie. Op links startte Bojan Nastic, die de geblesseerde Uronen verving. Bij KVO was het de eerste wedstrijd van interimtrainer Adnan Custovic. Bij Genk was er de aanwezigheid van Strulare. Branko Strupar en Souleymane Oulare lagen aan de basis van de eerste Genkse titel in 1999, en werden vanavond opnieuw uitgenodigd.

KV Oostende begon heel verdedigend aan de partij, maar de thuisploeg vond geen opening. Het werd al snel duidelijk dat ze bij de kustploeg de opdracht hadden gekregen van Custovic om op de counter te spelen. Oostende was ook nog tot twee keer toe bijna op voorsprong gekomen, Gano en Siani hadden de kans op de 0-1, maar misten. Voetballend lukte niets voor Genk en de laatste pass kwam er nooit uit. Op slag van rust kreeg Genk nog een vrije trap op een aardige plek. Malinovskyi stond achter de bal, en schoot de bal perfect in de rechterhoek binnen. Genk ging met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft werd Berrier in de kleedkamer gelaten en viel Vandendriessche in. Een heel ander Oostende kwam de kleedkamer uit, maar ook een heel ander Genk, dat enorm verzwakt was. KVO duwde Genk achteruit en Vukovic voorkwam weer tot een paar kee toe de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd was het dan toch prijs. Gano schoot de bal voorbij Vukovic, die er nog net aanzat. Na de gelijkmaker zette KVO ineens weer alles op verdedigen en probeerde Genk nog iets te forceren, maar de laatste kans was een vrije trap van Pozuelo en die vloog net over. Genk haalt zo 9/24 en de supporters begonnen gisterenavond al met (negatieve) gezangen naar de eigen kern toe.

Opstelling KRC Genk :

Vukovic, Mata, Aidoo, Colley, Nastic, Benson (86’ Buffel), Malinovskyi (75’ Ingvartsen), Pozuelo, Berge, Schrijvers en Samatta.

Opstelling KV Oostende :

Vanhamel, Lombaerts, Siani, Berrier (45’ Vandendriessche), Musona, Jali, Bjelica, Rezaeian (62’ Capon), Tomasevic, Milic en Gano (84’ Akpala).

Advertenties