FC Barcelona heeft vandaag Sporting CP verslagen met 0-1. Al had de Portugese topploeg dat vooral aan zichzelf te danken, want Coates scoorde vlak na rust in eigen doel, en dat was ook meteen het enige doelpunt van de wedstrijd. Het was een erg gesloten partij en beide ploegen konden eigenlijk niet hun beste niveau halen.

Er waren geen verrassingen in beide basissen. Bij Sporting startte ex-Barcelona-speler Jérémy Mathieu in de basis en Ruiz nam plaats op de bank. Bij Barcelona nam Sergi Roberto plaats op de flank. De wedstrijd kwam traag op gang, beide ploegen probeerde gevaar te creëren, maar doelpogingen bleven uit.

Na 16 minuten was er een eerste kleine kans en die was voor Luis Suarez. Suarez’ schot was te hoog en te ver naar links. Meteen daarna was er het antwoord van Sporting. Piccini schoot van ongeveer 32 meter op doel, maar zijn schot vloog net over. Ook Lionel Messi waagde zijn kans, maar trapte op Patricio. Ondertussen waren we in de 30ste minuut en toen kregen we eindelijk nog eens een kans te zien. Een schot van Suarez vanaf de linkerkant, maar Patricio stond goed en kon makkelijk pakken. Vlak daarna moest ook Ter Stegen aan het werk op een doelpoging van Fernandes. De eerste helft eindigde met een blessure van Doumbia, en die werd vervangen door Bas Dost.

De tweede helft begon direct met een doelpunt, een eigen doelpunt namelijk van Coates en dus kwamen de Catalanen met een gelukje op voorsprong. De tweede helft ging verder op het elan van de eerste, weinig echt doelgevaar. Pas na 20 minuten konden we een kans noteren. Lionel Messi stond klaar voor een vrije trap, maar schoot te hoog. Een minuut later vond Rakitic Suarez, maar die schoot te centraal op doel. 20 minuten voor tijd werd Ter Stegen eindelijk nog eens op de proef gesteld, hij redde het schot van Fernandes. Sporting probeerde nog op gelijke hoogte te komen, maar de schoten van Fernades en Carvalho vlogen allebei naast. Barcelona kon haar voorsprong ook niet verdubbelen, Messi en Paulinho kregen de bal niet voorbij Patricio. Barcelona wint met het kleinste verschil tegen Sporting CP en staat zo aan de leiding met 6/6.

Opstelling Sporting CP:

Patricio, Piccini, Coates, Mathieu, Coentrâo (74′ Silva), Martins, Carvalho, Fernandes, Battagila, Acuna (73′ César) en Doumbia (44′ Dost).

Opstelling FC Barcelona:

Ter Stegen, Semedo, Piqué, Umtiti, Alba, Roberto (87′ Gomes), Rakitic, Messi, Busquets, Iniesta (80′ Paulinho) en Suarez (89′ Vidal).