Super Sunday in de Eredivisie

Bij het lezen van de titel denk je waarschijnlijk dat we niet helemaal goed naar het speelschema hebben gekeken. Dit weekend is er geen Klassieker, PSV speelt tegen Willem II en de nummer 2 sc Heerenveen speelt slechts tegen de nummer 7. Toch wordt dit weekend nu al beslissend in de Eredivisie.Na de afgelopen speelronde, waarin Heerenveen wederom ongeslagen bleef, PSV met 1-7 won bij FC Utrecht, maar Feyenoord en Ajax allebei in eigen huis verloren, zijn de kaarten opnieuw geschudt. PSV is nu koploper, met sc Heerenveen daar vlak achter. AZ faalde thuis tegen Excelsior (0-2) en is in plaats van lijstaanvoerder de nummer 5 van de Eredivisie. Feyenoord staat plotseling op de vierde stek en Ajax staat zelfs op de zevende plaats. Deze introductie is even nodig om de verhoudingen goed weer te geven.

Dan nu over naar komende zondag. Waarschijnlijk staat ons dan een enorm spektakel te wachten, want sc Heerenveen ontvangt dan Ajax, rivaal Feyenoord gaat op bezoek bij meer-dan-een-subtopper AZ en Vitesse ontvangt in eigen huis FC Utrecht, waarvan nog steeds torenhoge verwachtingen zijn. De enige ploeg die zich aan al dit geweld onttrekt is koploper PSV, dat het een dag eerder in eigen huis opneemt tegen de nummer voorlaatst, Willem II. Dit weekend lijkt op voorhand dan ook een nieuwe ‘slag om de top’ op te leveren, waarbij het gehele linkerrijtje een enorme slag kan slaan. Wij kunnen in ieder geval niet wachten op dit voetbalgeweld!

Advertenties

One thought on “Super Sunday in de Eredivisie”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.