Zulte Waregem en Vitesse konden twee weken geleden niet het gewenste resultaat boeken tegen OGC Nice en Lazio Roma. Donderdagavond zullen beiden van tegenstander wisselen en wacht voor allebei een lastige uitwedstrijd. Verder zal Everton zich proberen te revancheren na de 3-0-nederlaag tegen Atalanta Bergamo, zij ontvangen het Cypriotische Apollon Limassol. De miljoenenploeg van AC Milan ontvangt in het eigen San Siro het Kroatische HNK Rijeka en Arsenal brengt een bezoek aan het Wit-Russische BATE Borisov. 

Uitgelichte wedstrijden:
OGC Nice – Vitesse (Groep K)
Het was een week van uitersten voor de Arnhemmers. In de Nederlandse KNVB Beker werd de bekerhouder uitgeschakeld door de amateurs van AVV Swift, maar vervolgens werd er wel knap met 1-2 van Ajax gewonnen in de ArenA. Twee weken geleden speelde Vitesse eveneens prima voetbal tegen Lazio Roma, maar een goed resultaat hielden ze helaas niet over. De Romeinen begonnen niet in hun sterkste opstelling, waardoor Vitesse het spel kon maken en knap twee keer op voorsprong wist te komen. Toen onder meer sterkhouder Ciro Immobile mocht invallen, wist Lazio alsnog de overwinning over de streep te trekken (2-3). In Zuid-Frankrijk wacht nu een moeilijke uitwedstrijd. De Fransen zijn niet te spreken over aanwinst Wesley Sneijder, hij zal daarom ook niet zijn opwachting gaan maken tegen Vitesse.

Lazio Roma – SV Zulte Waregem (Groep K)
Zulte Waregem kwam alles behalve goed uit de startblokken. Tegen Nice maakte Essevee een behoorlijke zeperd: 1-5. Zulte wacht ook nu weer een moeilijke Europese wedstrijd, maar het kan teren op een 0-1-overwinning bij Gent. Essevee staat bovendien derde in de Belgische Pro League, terwijl Lazio vierde in de Serie A staat. Ook Lazio kan teren op een goede generale, er werd met 0-3 bij Hellas Verona gewonnen. De wedstrijd start donderdagavond om 19.00 uur in het Stadio Olimpico te Rome.

Olympique Lyon – Atalanta Bergamo (Groep E)
Zoals gezegd begon Atalanta Bergamo voortvarend aan deze editie van de Europa League. Het ‘grote’ Everton werd met 3-0 over de knie gelegd, met een uitblinkende rol van oud-FC Groningen-speler Hans Hateboer. Olympique Lyon kwam uiterst matig van start, in het stadion van APOEL Nicosia verspeelde de Franse ploeg de drie punten. Apollon Limmasol wist in de extra tijd de 1-1 te maken, waardoor de drie punten niet mee naar Frankrijk gingen. Lyon zal alles op alles zetten om dit jaar zo ver mogelijk te komen. De Europa League finale zal dit seizoen in het stadion van Olympique Lyon gehouden worden.

Zenit St.-Petersburg – Real Sociedad (Groep L)
Op het eerste gezicht lijkt het niet een top-affiche te zijn, maar beide ploegen spelen zeer leuk en degelijk voetbal. Twee weken geleden wisten ze allebei hun eerste wedstrijd overtuigend te winnen. Zenit, de ploeg die FC Utrecht uit de Europa League hield, overklaste het Macedonische FK Vardar met 0-5. Real Sociedad won thuis met 4-0 van Rosenborg BK, de Noorse ploeg die Ajax uit het hoofdtoernooi wist te houden. Real Sociedad staat achtste in Spanje, terwijl gastheer Zenit de koploper van Rusland is.

BATE Borisov – Arsenal FC (Groep H)
Arsenal stelde enigszins teleur in de thuiswedstrijd tegen 1.FC Köln, maar wist toch een 3-1-overwinning over de streep te trekken. BATE Borisov, de topclub van Wit-Rusland, is de laatste jaren een vaak geziene gast in het Europese voetbal en mag nu wederom een topclub ontvangen in de arbeidersstad. BATE speelde twee weken geleden gelijk tegen het Servische Rode Ster Belgrado, dat nu dus op bezoek gaat bij Köln.

Overige wedstrijden:
FC Astana – Slavia Praag (Groep A)
Maccabi Tel Aviv – Villarreal (Groep A)
Partizan Belgrado – FC Dynamo Kiev (Groep B)
Skënderbeu Körce – Young Boys Bern (Groep B)
Ludogorets Razgrad – TSG 1899 Hoffenheim (Groep C)
Sporting Braga – Basaksehir (Groep C)
AEK Athene – FK Austria Wien (Groep D)
AC Milan – HNK Rijeka (Groep D)
Everton – Apollon Limassol (Groep E)
Lokomotiv Moskou – FK Zlin (Groep F)
FC Sheriff Tiraspol – FC Kopenhagen (Groep F)
FC Lugano – FCSB (Groep G)
Viktoria Plzen – Hapoel Beer Sheva (Groep G)
1.FC Köln – Rode Ster Belgrado (Groep H)
RB Salzburg – Olympique Marseille (Groep I)
Konyaspor – Vitoria Guimarães (Groep I)
Athletic de Bilbao – FC Zorya Luhansk (Groep J)
Östersunds FK – Hertha BSC Berlin (Groep J)
Rosenborg BK – FK Vardar (Groep L)

Advertentie