Binnen nu en een aantal jaar verdwijnt er een iconisch beeld uit de voetballerij: de tuinstoelen op de daken van de garageboxen achter een van de doelen van Helmond. Helmond Sport heeft, samen met de gemeente Helmond, een plan voor een nieuw stadion aangekondigd. Naar verwachting zal de oplevering in het seizoen 2021/2022 plaatsvinden.  

Helmond Sport, de gemeente Helmond en het Dr.-Knippenbergcollege hebben de nieuwe plannen gepresenteerd. Op de huidige plek van het Lavans Stadion, ook wel De Braak genoemd, gaat het nieuwe Dr.-Knippenbergcollege verrijzen. De middelbare school met 1600 leerlingen staat nu nog elders in de stad, maar heeft aangegeven interesse in de locatie te hebben. Helmond Sport zal dan enkele meters moeten gaan verhuizen. Op Sportpark De Braak liggen ook de amateurvoetbalverenigingen sc Helmondia en MULO, zij moeten gaan wijken.

De amateurclubs kunnen hun onderdak gaan vinden in het nieuwe sportcentrum van het stadion. Met de bouw van het nieuwe stadion hoopt de gemeente Helmond een nieuwe omgeving te creëren, waar onderwijs, topsport en gezondheid samenkomen.
De Helmondse wethouder Stienen hoopt ook dat Helmond Sport zal gaan groeien, aangezien het huidige sportpark al 50 jaar oud is: “Mijn doel is een nieuw stadion voor Helmond Sport. Top Jupiler League spelen, een jaartje Eredivisie en weer terug. Geld meenemen en mooi voetbal in onze stad.”

Het nieuwe stadion zal een capaciteit van 4.500 man krijgen, daarin verschilt het niet met het huidige onderkomen. De kosten voor de nieuwbouw bedragen een kleine €55.000.000.