Dinsdag rondden De Rode duivels hun WK-kwalificatiecampagne in stijl af met een 4-0-overwinning tegen Cyprus. De Belgen waren al sinds september zeker van een plaats op het WK, nu staat ook vast dat ze er als reekshoofd zullen uitkomen.

Na de wedstrijd werd het Belgisch feestje stevig ingezet. Veel fans, veel sfeer, en veel Belgische driekleuren. Toch is er (voorlopig) weinig sprake van echte ‘duivelsgekte’ zoals bij de vorige kwalificaties voor het WK in 2014 en het EK 2016. Heel het land was toen in extase. Dorpen werden in het zwart, geel en vooral rood ondergedompeld, fans troepten overal samen om te vieren en er waren tussentijdse duiveluitdagingen van de spelers zelf. België was één voetbalnatie.

Bij deze kwalificatiecampagne, en zelfs al een tikkeltje bij die van het EK 2016, was er zichtbaar minder sprake van dergelijke taferelen. Het stadion raakte zelfs niet altijd uitverkocht, terwijl het voordien drummen was om erbij te zijn. In een niet spectaculaire poule leek de kwalificatie ditmaal een formaliteit. Niet alleen naar de punten, maar ook naar het geleverde spel werd gekeken. Daar was niet altijd iedereen even tevreden over.

Alsnog blijft het een puike prestatie van de Duivels en zullen ze voor een derde keer op rij aantreden op een groot toernooi.

Advertenties