Engelse media leggen al een tijdje een grote druk op de schouders van Everton-trainer Ronald Koeman, maar de Nederlander zelf lijkt alle rust te behouden. Zijn naam wordt nu ook genoemd als eventuele opvolger van Dick Advocaat bij het Nederlands elftal, maar op een vraag op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion op zondag reageerde de oefenmeester koeltjes.

“Ik ben er niet verbaasd over dat mijn genoemd wordt (bij Oranje), want datzelfde deden ze een aantal jaar geleden ook al.” Zo begon Koeman.

Hij vervolgde: “Maar ik ben de trainer van Everton, dat is het belangrijkste. In de toekomst? Het is nu niet realistisch. We hebben andere dingen te doen met Everton. We moeten onze plek op de ranglijst veranderen, dat is de prioriteit op de lange termijn.”

Everton staat momenteel 16de in de Premier League. Het won 2 keer en speelde 1 keer gelijk, maar wist in totaal maar 4 keer te scoren. Ook in de Europa League-poule met Olympique Lyon, Atalanta en Apollon Limassol gaat het niet bepaald goed. Everton staat laatste met slechts 1 punt, dat gehaald werd in de thuiswedstrijd tegen Apollon Limassol (2-2). Volgens veel Engelse media heeft Koeman nog tot het eind van deze maand om de boel op de rit te krijgen, anders wordt hij waarschijnlijk ontslagen.

Voor een eventuele analyse van de ploeg kunt u terecht bij:
Het Everton van Ronald Koeman: waar liggen de mogelijkheden?

Advertenties