Voor de Verenigde Staten was het erop of eronder woensdagavond, toen het tegen Trinidad en Tabago speelde. Door de eigen goal van Gonzalez werd het 2-1 voor Trinidad en Tabago, 1 punt te kort om nog te kwalificeren.

Gonzalez: ”Ik weet niet hoe ik me moet voelen. Wat een groot feest zou moeten worden, is geëindigd in een catastrofe. Deze goal zal mij altijd achtervolgen. Ik heb een hele natie teleurgesteld. Het is mijn schuld dat wij niet zijn geplaatst. Ik keek meteen naar de bank en van iedereens gezicht kon ik aflezen dat het niet goed was. Ik wil graag sorry zeggen tegen mijn team en tegen de fans. Ze wilden allemaal heel graag naar Rusland, maar dat zal nu niet meer gaan.”

Bruce Arena, bondscoach van de Verenigde Staten: ”We hebben collectief gefaald. De ene keer win je tegen Mexico en dan verlies je van Trinidad en Tabago. Ik denk dat we nu goed moeten nadenken over hoe we het voor 2022 gaan doen.”

Advertentie