Zondagmiddag 14.30 uur staan FC Groningen en AZ tegenover elkaar in het Noordlease Stadion. Het elftal van Ernest Faber zal, net als AZ, de nodige veranderingen in de basiself kennen. Beide ploegen kampen met lichte pijntjes, waardoor het wel eens een verrassende wedstrijd kan worden.

Nummer 8 AZ zal het restant van het seizoen moeten doen zonder de ernstig geblesseerde Marko Vejinovic. De huurling van Feyenoord scheurde nota bene tegen de Rotterdammers zijn voorste kruisbanden af. Ook Rens van Eijden en Ron Vlaar zijn nog afwezig bij de Noord-Hollanders, waardoor er een licht geïmproviseerde verdediging zal ontstaan. Aanwinst Frederik Midtsjö lijkt de plek van Vejinovic op het middenveld over te gaan nemen. De Noor kwam afgelopen zomer over van het Noorse Rosenborg BK.

Ook FC Groningen, de nummer 11 van de Eredivisie, kent de nodige problemen. Tom van Weert kan niet spelen, aangezien hij in de laatste wedstrijd tegen PEC Zwolle een rode kaart kreeg. Lars Veldwijk, Kasper Larsen en Todd Kane zijn nog steeds geblesseerd. Dat betekent een terugkeer van Jesper Drost in de selectie van de Groningers, ook Doan mag zijn kunsten weer gaan vertonen.

Vorig seizoen stonden FC Groningen en AZ 4x tegenover elkaar, 2x in competitieverband en 2x in de play-offs. Groningen hoopt op het competitiescenario, aangezien het toen thuis met 2-0 won en uit 0-0 speelde. In de play-offs was AZ heer en meester en versloeg het de Trots van het Noorden met 8-2 over twee duels. De laatste competitiezege van de Alkmaarders dateert van 8 februari 2015, toen wonnen ze met 2-4 in Groningen. De afgelopen twee duels eindigden in een 2-0-overwinning voor de FC.

Marco Bizot, afgelopen zomer van Genk naar AZ gekomen, keert terug op het ‘oude’ nest. Bizot was van 2012 t/m 2014 de eerste keeper van FC Groningen, waar hij 59 duels voor keepte. De centrale verdediger Etiënne Reijnen speelt ook tegen zijn oud-werkgever. AZ is tevens de ploeg waar hij als jeugdspeler is opgeleid. De wedstrijd staat zondag onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers. FC Groningen is dit seizoen in eigen huis nog ‘ouderwets’ ongeslagen, 2x gelijk en 2x gewonnen.

Vermoedelijke opstelling FC Groningen:
Padt; te Wierik, Reijnen, Memisevic, Warmerdam; Doan, Jenssen, Bacuna, Drost; Mahi en Idrissi.

Vermoedelijke opstelling AZ:
Bizto; Svensson, Hatzidiakos, S. Wuytens, Wijndal; Til, Midtsjö, van Overeem; Jahanbakhsh, Weghorst en M. Seuntjens.

Advertenties