Kan Racing Genk zaterdagavond voor een comeback zorgen op eigen terrein tegen revelatie Moeskroen? Genk is teleurstellend aan het seizoen begonnen met 10/27 en kon maar 2 van haar 9 wedstrijden winnen. Moeskroen daarentegen staat op een verrassende derde plek met maar liefst 17/27, 10 punten meer dan Genk.

“Aan ons om te bewijzen dat we beter zijn,” verklaarde Albert Stuivenberg op de wekelijkse persbabbel. De Limburgers miste afgelopen week maar liefst 10 internationals, een pijnpunt, dat weet ook Albert Stuivenberg: “In de voorbereiding op een belangrijke wedstrijd als die van zaterdagavond kan je een internationale break natuurlijk missen als kiespijn. Maar goed, met dat bijltje hebben we al vaker moeten hakken. Na Eupen hadden we liever zo snel mogelijk met zijn allen aan de slag gegaan. We weten wat ons te doen staat, zeker hier thuis. De energie van de tweede helft in Eupen moet er zaterdag ook zijn, alleen dit keer wel van in minuut één.”

Moeskroen begon erg sterk aan het nieuwe seizoen en dat zag Albert Stuivenberg ook. De Nederlander had niets dan lof voor de Waalse club. “We treffen een tegenstander die met veel vertrouwen op bezoek komt. Ondanks zestien nieuwe spelers doen ze het geweldig. Ze zijn een van de revelaties van het seizoensbegin. Wie had dat verwacht, zeker na vorig seizoen ? Ze hebben een balans gevonden, een speelwijze die past bij de voorhanden zijnde spelers. Die vinden elkaar goed en zijn bovendien ook efficiënt. Kijk maar naar hun doelsaldo. Het is aan ons om te bewijzen dat we beter zijn dan hun.”

Uronen recupereert nog van een blessure en Nikolaos Karelis traint terug mee met de groep en zal maandag zijn eerste minuten maken met de beloften. Op Dewaest en Trossard kan er ook nog niet gerekend worden.

Selectie KRC Genk:

Vukovic, Jackers, Coucke, Brabec, Wouters, Khammas, Ingvartsen, Samatta, Colley, Malinovskyi, Buffel, Uronen, Schrijvers, Pozuelo, Berge, Mata, Heynen, Benson, Maehle en Aidoo.

“Genk blijft de club van mijn hart,” zei Moeskroen-doelman Logan Bailly deze week in de kranten. Bailly was in het verleden twee periodes actief bij de Limburgse fusieclub en is er nog altijd geliefd bij een groot deel van de supporters. Bij Moeskroen zijn morgen weer alle ogen gericht op spits Bolingi, gehuurd van Standard, die dit seizoen al een paar keer mocht vieren.

Selectie Moeskroen:

Bailly, Butez, Libertiaux, De Medina, Mézague, Morales, Locigno, Gulan, Diedhiou, Huyghebaert, Vojvoda, Godeau, Mohamed, Govea, Aidara, Spahiu, Nkaka, Palic, Boya, Rotariu, Olinga, Mbombo en Bolingi.

In de laatste 8 ontmoetingen tussen Genk en Moeskroen kwamen de Limburgers 7 keer als winnaar uit bus. Moeskroen kon maar 1 keer winnen, in het seizoen 2015/2016, met maar liefst 0-4. Bij Genk stond toen Peter Maes aan het roer. Vorig seizoen kwamen beide ploegen elkaar 2 keer tegen. In de reguliere competitie werd het 1-0 na een doelpunt van Naranjo. In play-off 2 maakte Genk gehakt van Moeskroen, het werd maar liefst 6-0.

Advertentie