In de 8e speelronde van de Eredivisie ontvangt de verrassing tot nu toe, VVV, koploper PSV. Een wedstrijd die op voorhand spannender lijkt te worden dan het affiche doet vermoeden.

VVV-Venlo ontvangt in het eigen Stadion de Koel de koploper van de Eredivisie, PSV. De Venlonaren beleven tot nu toe een meer dan goed seizoen, met een uitstekende 7e plaats tot gevolg. De Venlonaren staan erom bekend thuis een moeilijke tegenstander te zijn. Tel daar de goede vorm bij op en een stunt zou er zomaar in kunnen zitten voor de mannen van Maurice Steijn, niet in de laatste plaats omdat PSV nog steeds een wisselvallige indruk maakt. De ploeg van trainer Phillip Cocu staat weliswaar bovenaan in de Eredivisie, maar het spel is bij lange na niet flitsend. Na het verlies bij Heerenveen werd er weliswaar van Feyenoord en FC Utrecht gewonnen, maar tegen Willem II was te zien dat zolang de goals uitblijven, PSV een povere indruk maakt.

De wedstrijd in Venlo kan voor beide ploegen een bevestiging zijn van hoe het ervoor staat in de competitie. VVV kan laten zien waar het toe in staat is en zo de lijn doortrekken van de uitstekende seizoensstart, PSV zal moeten bewijzen een waardige koploper te zijn en moet laten zien lastige uitwedstrijden te kunnen winnen. Het lijkt dan ook niet voorbarig om enig spektakel te verwachten van deze wedstrijd, gezien de voorgaande wedstrijden van beide ploegen. Bestormt VVV furieus de top 3, of blijft PSV stabiel koploper van de Eredivisie? Het zal zondag blijken als de ploegen elkaar om 14:30 treffen in Venlo.

VVV-Venlo – PSV, Seacon Stadion de Koel, zondag 15 oktober, 14:30 uur. Scheidsrechter is Danny Makkelie.

Advertentie