Na twee verloren wedstrijden neemt Feyenoord het in de derde speelronde van de Champions League in eigen huis op tegen de koploper van Oekraïne: Shakhtar Donetsk.

De positiveit is deze week opmerkelijk dichterbij huis te zoeken dan de vorige twee wedstrijden. De algemene opinie is dat Feyenoord in deze poule het meeste kans maakt tegen de Oekraïners, maar veel mensen vergeten dat Shakhtar Donetsk een sterke, degelijke ploeg heeft, met een karrenvracht aan Champions League-ervaring. Toch is Feyenoord niet geheel kansloos. Vanavond spelen zij met het voordeel wat geen club ter wereld heeft: Het voordeel van de Kuip. Vanavond zullen de mannen van trainer Giovanni van Bronckhorst de steun moeten aanroepen van de befaamde twaalfde man, het Legioen. Met het Legioen in de rug kan Feyenoord tot grote prestaties gedwongen worden, maar Shakhtar zal zichzelf niet zomaar overgeven. De wedstrijd tussen de beide ploegen is er een waar belangrijke punten aan verbonden zijn en bovendien is het weer een mooi meetmoment om te zien waar beide ploegen toe in staat zijn. Het is in ieder geval zeker dat vanavond meer spektakel op zal leveren dan de voorgaande confrontaties voor Feyenoord in de Champions League.

Advertentie