FC Twente heeft kenbaar gemaakt dat René Hake niet meer de hoofdtrainer van de Tukkers is. Jan van Halst heeft in overleg met René Hake de beslissing genomen, om hem uit zijn functie te zetten.

De slechte start van Twente wordt op het conto van René Hake geschreven. Jan van Halst laat aan de officiële website van de Enschedeërs weten, dat 6 punten uit 8 wedstrijden onvoldoende is. Tevens spreekt van Halst over het feit dat er te weinig groei in het spel en overtuiging op het veld is.

FC Twente staat momenteel op een vijftiende plaats, nadat er afgelopen weekend met 3-1 bij Willem II werd verloren. FC Twente won vooralsnog slechts twee wedstrijden, van FC Utrecht en Heracles Almelo. De Tukkers hebben nog geen enkel punt uit een uitwedstrijd weten te behalen. Bovendien is de kwaliteit van het elftal ondermaats en is het de vraag of René Hake daar wat aan had kunnen doen. Immers, Jan van Halst gaat over het aantrekken en afronden van nieuwe spelers. Weliswaar is het algemeen bekend dat FC Twente niet veel te besteden heeft, nadat de praktijken van Joop Munsterman boven de tafel kwamen.

Assistent-trainer Marino Pusic neemt de taken van Hake over. De 46-jarige geboren Bosniër was eerder assistent-trainer van NAC Breda en Inter Bakoe uit Azerbeidzjan. Supporters van FC Twente waren al een petitie gestart om Fred Rutten als hoofdtrainer aan te stellen, wellicht dat de ervaren trainer die taak op zich gaat nemen.