Anderlecht en Feyenoord hebben allebei nog geen enkel punt weten te behalen. Datzelfde geldt ook voor Zulte Waregem en Vitesse, beide ploegen treffen elkaar donderdagavond in een onderling duel. Het geplaagde Everton van Ronald Koeman gaat het in Goodison Park opnemen tegen het sterke Olympique Lyon. Arsenal wacht een heet avondje in Belgrado, zij gaan op bezoek bij Rode Ster. 

Uitgelichte wedstrijden:
Zulte Waregem – Vitesse (Groep K)
België en Nederland leveren Europees gezien een wanprestatie dit seizoen. Alle vier de ploegen hebben nog geen enkel punt weten te halen in hun groep. Daarom is dit affiche misschien wel het belangrijkste van allemaal. Immers, deze wedstrijd kan belangrijk zijn voor de UEFA-coëfficientiepunten. Van de twee ploegen maakte Vitesse vooralsnog een betere indruk. De Arnhemmers maakten het Lazio bijzonder lastig in het thuisduel, maar ze wisten helaas geen gelijkspel aan het duel over te houden. Voor Onur Kaya is het een bijzondere wedstrijd. De Belg speelde in totaal 80 wedstrijden voor Vitesse, waar hij onder contract stond van 2005 t/m 2010. Nice en Lazio hebben allebei al 6 punten in groep K, dus deze wedstrijd lijkt voor spek-en-bonen te zijn. Maar wie weet, mocht een van de twee ploegen beide confrontaties winnen, dan is overwintering nog steeds mogelijk.

OGC Nice – SS Lazio Roma (Groep K)
De tegenhanger van Zulte Waregem – Vitesse wordt donderdagavond in de Allianz Riviera gespeeld. Op doelsaldo staan de Zuid-Fransen op plek één, maar Lazio is gebrand op een goed resultaat. De Romeinse ploeg draait dit seizoen op volle toeren in de Serie A en ze ruiken hun kans op zowel inter- als nationaal niveau. Wat het resultaat voor deze wedstrijd ook is, beide ploegen zullen uiteindelijk op de ‘overwinteringsplek’ blijven staan.

Rode Ster Belgrado – Arsenal (Groep H)
Arsenal gaat een heet avondje tegemoet in de hoofdstad van Servië. Het Rode Sterstadion zal met 55.538 supporters nagenoeg uitverkocht zijn voor het duel tegen de Engelse grootmacht. Het stadion wordt ook wel Marakana genoemd, aangezien het gelijkenissen heeft met het Maracana stadion in Rio de Janeiro. Arsenal is koploper van Groep H en treft in Rode Ster de nummer twee met 4 punten. Arsenal won beide wedstrijden, ook al ging het duel tegen 1.FC Köln uiterst moeizaam. De Serviërs zijn een redelijk goed voetballende ploeg, dus het elftal van Arsène Wenger heeft nog niet gewonnen. Spektakel, en waarschijnlijk een hoop vuurwerk, gegarandeerd donderdagavond!

Everton – Olympique Lyonnais (Groep E)
Bij Everton loopt het dit seizoen allesbehalve goed. The Toffees staan 16de in de Premier League met 8 punten en in Europa staat de ploeg laatste met 1 punt. De wedstrijd tegen Olympique Lyon lijkt nu al een ‘do-or-die’-duel te worden, aangezien nummer 1 Atalanta Bergamo het gaat opnemen tegen Apollon Limassol. Lyon, met de nodige ex-Ajacieden en Depay in haar gelederen, draait ook nog niet naar behoren. De Franse club staat slechts op een zesde plek in de Ligue 1, weliswaar werd er afgelopen weekend met 3-2 van AS Monaco gewonnen. Er zal veel strijd te zien zijn op Goodison Park, hopelijk trekt voor Ronald Koeman Everton aan het langste eind.

1899 Hoffenheim – Istanbul Basaksehir (Groep C)
Beide ploegen kwamen uit de voorronde van de Champions League, maar daar is in Europa nog niks van te zien. Hoffenheim en Basaksehir wisten net geen vuist te maken tegen Liverpool en Sevilla, maar beide gingen ze af tegen Sporting Braga en Ludogorets. Hoffenheim heeft allebei haar wedstrijden verloren, terwijl Basaksehir alleen gelijk speelde tegen Ludogorets. Willen beide ploegen nog wat bereiken in Europa, dan is deze wedstrijd vrij cruciaal.

Overige wedstrijden:
FK Astana – Maccabi Tel Aviv (Groep A)
Villarreal – Slavia Praag (Groep A)
Dinamo Kiev – Young Boys Bern (Groep B)
Skënderbeu Korcë – Partizan Belgrado (Groep B)
Sporting Braga – Ludogorets (Groep C)
AC Milan – AEK Athene (Groep D)
Austria Wien – HNK Rijeka (Groep D)
Atalanta Bergamo – Apollon Limassol (Groep E)
FC Zlin – FC Kopenhagen (Groep F)
FC Sheriff Tiraspol – Lokomotiv Moskou (Groep F)
FC Lugano – Viktoria Plzen (Groep G)
Hapoel Be’er Sheva – FCSB (Groep G)
BATE Borisov – 1.FC Köln (Groep H)
Konyaspor – RB Salzburg (Groep I)
Olympique Marseille – Vitoria Guimaraes (Groep I)
Östersunds FK – Athletic Clulb de Bilbao (Groep J)
Zorya Luhansk – Hertha BSC (Groep J)
Zenit St.-Petersburg – Rosenborg BK (Groep L)
FK Vardar – Real Sociedad (Groep L)

Advertentie