Racing Genk leeft terug. De Genkies kloppen zowaar Anderlecht en pakken zo hun eerste overwinning in de competitie sinds 26/08. Genk was veruit de betere ploeg en Anderlecht vergat te voetballen. Paars-wit mocht ook blij zijn dat het de wedstrijd eindigde met 11, want Teodorczyk trapte na en ook Deschacht en Hanni konden een rood karton krijgen. 

Dit was de match van de waarheid voor Albert Stuivenberg. Hij moest winnen op Anderlecht en koos voor dezelfde namen die vorige week nog gelijkspeelden tegen Moeskroen. Vanhaezebrouck koos op zijn beurt voor dezelfde namen die een goede beurt maakten tegen PSG afgelopen woensdag. Genk begon het best aan de wedstrijd en had met Schrijvers al meteen een grote kans in huis. Anderlecht probeerde gevaarlijk te zijn, maar Vukovic was heel alert en zat er telkens prima bij om de voorzetten weg te boksen. Beide ploegen probeerden nog wat te forceren, maar kregen geen grote kansen meer. Vlak voor rust moest Teodorczyk er altijd afgestuurd worden, na schandalig natrappen op Aidoo, maar ‘Teo’ kreeg slechts geel.

De tweede helft begon wel met veel pit. Na een minuut stuurde Teodorczyk Onyekuru diep, die helemaal alleen op Vukovic afging. Onyekuru plaatste de bal in de rechterhoek, maar die belandde op de paal. In de rebound botste de bal tegen Colley, en ook daar ging de bal op diezelfde paal. Geluk voor Genk dus, geen geluk voor Anderlecht. 5 minuten later kreeg Genk een hoekschop op een schot van Schrijvers. Siebe Schrijvers bracht de bal voor doel en Lion King Boboo, ofwel Joseph Aidoo, kopte de bal prachtig in doel. Na de achterstand zette Anderlecht enorm veel druk op de Genkse verdediging, maar Vukovic zat er alijd goed tussen, oftewel kwam de laatste pass nooit aan. De grootste kans was nog voor Kums, een vrije trap op een ideale plek, maar scoren lukte niet.

Genk pakt zo de 3 punten mee naar huis en mag eindelijk nog eens genieten van een overwinning. Dinsdag verwacht Genk de komst van Club Brugge, Anderlecht ontvangt Zulte Waregem.

Opstelling R.S.C. Anderlecht : Boeckx, Kara, Dendoncker, Deschacht, Appiah (69’ Harbaoui), Onyekuru, Trebel, Kums, Gerkens (77’ Bruno), Hanni (69’ Obradovic) en Teodorczyk

Opstelling KRC Genk : Vukovic, Uronen, Colley, Aidoo, Mata, Berge, Malinovskyi (92’ Khammas), Pozuelo (87’ Buffel), Schrijvers, Samatta en Ingvartsen (84’ Heynen).

Advertenties