Drie speeldagen voor het einde van de 1e periode speelden de 2 leiders een onderling duel. Met ieder 22 punten na 11 speeldagen kwam de winnaar van het duel in een goede positie voor de 1e periode. Na 90 minuten plus extra tijd kwamen beide ploegen met een punt het veld afgelopen. De wedstrijd eindige op 2-2. 

In de 1e helft waren de beste kansen voornamelijk voor Beerschot, maar echt grote kansen waren er niet bij. Na iets meer dan 10 minuten vroegen de Kielse suporters een penalty na een vermeende fout op Losada, maar die gaf zelf aan dat er niets aan de hand was. 2 minuten later mochten de thuissupporters wel juichen, want François kon de 1-0 makkelijk binnen tikken. Na een voorzet in de box kwam doelman Gillekens slecht uit, waardoor de aanvaller van Beerschot eerder op de bal kon komen. Tegen het halfuur begon Leuven beter in de wedstrijd te komen. Met een kans voor Maertens werd het even gevaarlijk voor Beerschot, maar de Ratten kwamen goed weg. De 1e helft werd afgesloten met een voorsprong voor Beerschot Wilrijk.

De 2e helft begon zoals de 1e helft reeds gespeeld werd. Enkele slordigheden van beide ploegen zorgden ervoor dat er geen grote kansen kwamen. Vooral de serieuze misser van Libert gaf de slordigheden heel goed weer. Na een vrije trap van Storm kwam de bal in Liberts voeten, maar die schoot zeer onbesuisd hoog over. Enkele minuten later kwam de gelijkmaker voor Leuven toch ineens uit de lucht gevallen. Zo slordig als sommige kansen waren, werd deze aanval zeer goed uitgespeeld. Maertens neemt de bal zeer mooi mee en kan laag binnenschieten. Leuven leek wel even vleugels gekregen te hebben, want enkele minuten later tekende Casagolda al voor de 1-2. Met een voorzet van Maertens vanop rechts, komt Casagolda goed voor zijn man en zo kan hij met de tip van de voet de voorsprong binnentikken.

De laatste 20 minuten kwam Beerschot Wilrijk nog stevig opzetten. In een veel intensere 2e helft kregen de Mannekens nog enkele serieuze kansen en was het voor O-Hasj-El even pompen of verzuipen. Met nog 7 minuten op de klok was het toch prijs voor Beerschot Wilrijk. Hoffer, die 5 minuten eerder was ingevallen, werkte een voorzet met een botsende bal voorbij Gillekens, waardoor het 2-2 werd. Nadien waren het nog steeds de Kielse Ratten die bleven drukken, maar verder dan de gelijkmaker geraakten ze niet meer. Met nog 2 speeldagen te gaan is er dus nog niets beslist in de titelstrijd en heeft zelfs Cercle Brugge nog een waterkansje op periodewinst.

 

Advertenties