Zondagavond om 18u staat de topper van de elfde speeldag op het programma. Het Anderlecht van Hein Vanhaezebrouck neemt het op tegen het zieke Racing Genk van Albert Stuivenberg. Dit is ook waarschijnlijk de wedstrijd op leven en dood voor Stuivenberg, want hij moet winnen, anders moet hij allicht vertrekken.

Anderlecht speelde tegen KV Mechelen en PSG een hele goede eerste helft, maar telkens in de tweede helft sputterde de motor van paars-wit. Vanhaezebrouck hoopt zondagavond die motor 90 minuten lang te laten lopen. Ze kunnen opgelucht ademhalen bij Anderlecht, want Sven Kums raakt tijdig fit.

Op de wekelijkse persconferentie begon Vanhaezebrouck met een opvallende uitspraak: “De match tegen Genk is eigenlijk nog belangrijker dan die tegen PSG, want we hebben nog steeds een achterstand goed te maken. We moeten mee opschuiven in het klassement. Als Club Brugge blijft winnen, moeten wij dat ook blijven doen. Genk is net als de topploegen begonnen aan de competitie met hoge ambities en het heeft er de kwaliteiten voor. Ik wil niet spreken van onderschatting, de riem mag er zeker niet af na de wedstrijd tegen PSG. Voor mij is en blijft de Belgische competitie alles bij elkaar genomen qua spanning misschien wel de moeilijkste competitie van Europa. PSG en Bayern winnen in hun competitie geregeld eens met 6-0, dat zie je hier quasi nooit gebeuren. Hier zijn geen gemakkelijke wedstrijden.”

Ook Stuivenberg volgde met aandacht de voorbije wedstrijden van RSC Anderlecht tegen KV Mechelen en PSG, en was onder de indruk over de manier van werken van Hein Vanhaezebrouck. “Ik vond Anderlecht tegen PSG in de eerste helft sterk spelen,” begon Albert Stuivenberg zijn wekelijkse persbabbel. “Ze kwamen wel vroeg op achterstand, maar hun reactie was heel goed. Hun intenties zijn duidelijk en verrassen ons ook niet. Je ziet de hand van de coach en die kennen we natuurlijk. Daar hebben we al meer dan eens tegen gespeeld. Maar net als bij ons afgelopen zaterdag hadden ze het moeilijk met de afwerking.”

“In de tweede helft zagen we, net als bij hun wedstrijd tegen KV Mechelen, toch wel wat verval. Het is aan ons om het Anderlecht heel moeilijk te maken en ik denk dat we dat ook kunnen. Heel belangrijk is dat je op het juiste moment kunt scoren en dat is natuurlijk onvoorspelbaar. De uitdaging is groot, maar zeker niet onmogelijk. Mijn groep heeft de kwaliteiten en is in elk geval nog altijd strijdbaar genoeg om op Anderlecht te winnen. Ik sluit niet de ogen voor de kwaliteiten van de tegenstander en we zullen van hele goeden huize moeten komen, maar waarom zou dat niet kunnen?”, was de conclusie van Stuivenberg.

Racing Genk moet Leandro Trossard zeker nog tot na de volgende interlandbreak missen en ook Dewaest is nog een tijdje uit. Nikos Karelis speelde afgelopen vrijdag een uur met de beloften, die match werd verloren met 0-1 (tegen Club Brugge). De laatste overwinning van Genk dateert al van 2013, dat was de eerste match van PO1. Genk kwam nog op een achterstand door een doelpunt Nuytinck, maar Kara en Vossen trokken Genk nog over de streep. De toenmalige coaches waren 2 Nederlanders: John Van den Brom en Mario Been. Vorig seizoen eindigde deze clash op een 2-0-overwinning van paars-wit.

Verwachte opstelling RSC Anderlecht:

Boeckx, Dendoncker, Kara, Deschacht, Appiah, Onyekuru, Trebel, Kums, Gerkens, Hanni en Teodorczyk.

Verwachte opstelling KRC Genk:

Vukovic, Mata, Aidoo, Colley, Uronen, Berge, Malinovskyi, Pozuelo, Schrijvers, Samatta en Ingvartsen.

Advertenties