Yannick Ferrera is niet langer coach van KV Mechelen

Het verdict is dan toch gevallen voor Yannick Ferrera. Malinwa heeft net via haar site laat weten dat het de samenwerking beëindigt. Er is ook slecht nieuws voor assistent-trainer Yann Danielo, want ook hij mag zijn koffers pakken. 

KV Mechelen staat op een diep teleurstellende voorlaatste plek met 8/33, de nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Eupen was de druppel die de emmer deed overlopen. Malinwa ging met 4-1 de boot in. “We zijn zwaar ontgoocheld in de resultaten. De wedstrijd in Eupen heeft bewezen dat de coach nog onvoldoende impact heeft op de groep om resultaten neer te zetten”, verklaarde voorzitter Johan Timmermans op de website van de Kakkers.

Een spijtige conclusie, zo benadrukt Timmermans. “We hebben vorig seizoen met Yannick Ferrera een ongelofelijke strijd geleverd voor play-off 1, waarvoor we hem ook dankbaar zijn. We betreuren dan ook dat we de samenwerking met Yannick moeten stopzetten. Zoiets zijn we als club niet gewend te doen. Ook de spelers dragen verantwoordelijkheid. Maar er moest ingegrepen worden. We hopen dat de spelers nu hun rug rechten en resultaten neerzetten.”

Ondertussen nemen assistent-trainers Tom Caluwé, Sven Swinnen en doelmannentrainer Jugoslav Lazic de trainingen over. “Het is niet de bedoeling om heel snel een nieuwe hoofdtrainer aan te stellen”, zegt Timmermans. “We zullen zien welke kandidaturen ons bereiken en zullen ons niet onder druk laten zetten. Ondertussen nemen Caluwé, Swinnen en Lazic de leiding.”

De grootste kandidaten zouden Georges Leekens en Besnik Hasi zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.