Een nieuwe speeldag, dus hebben we weer een nieuwe speler van de week. Het leek een moeilijke opdracht te worden om er eentje uit te kiezen, maar gelukkig sloten we de speeldag af met een geweldige wedstrijd vol doelpunten tussen Zulte Waregem en Waasland-Beveren, die eindigde maar liefst op 2-5. Uitblinker van dienst was Anderlecht-huurling Isaac Kiese Thelin, die maar liefst 4 keer tot scoren kwam.

7 minuten moesten de fans van Waasland-Beveren wachten op een voorsprong. Thelin opende de score na alweer een assist van Ryota Morioka. Hamalainen zorgde voor de gelijkmaker, maar snel daarna bewees Thelin zijn goede vorm en zorgde hij met een acrobatische move voor 1-2. Meteen na de rust vierde Thelin zijn derde goal van de avond. De wedstrijd leek in een 2-4-overwinning te eindigen voor de Leeuwen, maar 3 minuten voor tijd wist wie anders dan Isaac Kiese Thelin zijn vierde van de avond te maken en de 2-5-eindstand vast te zetten.

Terwijl Anderlecht verloor in eigen huis en Teodorczyk maar niet tot scoren komt, lijkt Thelin een nieuwe voetballer te zijn bij Waasland-Beveren, hij bloeit er helemaal open. Door zijn 4 goals afgelopen weekend komt hij op één in de topschutterstand, wel nog altijd gelijk met ex-Waasland-Beveren-spits Zinho Gano (nu KVO).

Bij KV Mechelen werd Yannick Ferrera de laan uitgestuurd na een 4-1-nederlaag tegen Eupen. Bij Eupen was de uitblinker van dienst Ocansey, die de 1-0 en 2-0 voor zijn rekening nam.

Advertenties