KV Mechelen staat na 13 speeldagen op de allerlaatste plaats. Niemand had dit durven voorspellen. Ondertussen is coach Yannick Ferrera ook ontslagen en onder interim-coach Tom Caluwé is er helemaal geen beterschap te zien. De zoektocht naar een nieuwe trainer verloopt moeizaam. Preud’homme en Brys hebben KV al afgewezen. Het wordt toch echt wel tijd voor verandering, want dit zal ooit fataal worden.

Een paar jaar geleden onthulde KV Mechelen een poster onder de slogan ‘passie en strijd’. De laatste maanden valt daar niets meer van te merken. Die twee begrippen bestaan niet meer, op het veld althans. De supporters staan nog steeds negentig minuten achter hun ploeg, terwijl de spelers amper inzet tonen. Na de wedstrijden wordt er dan om verantwoording gevraagd, maar dan krijgen we meestal dezelfde antwoorden: “Ongelukkige tegendoelpunten”, “Gewoon brute pech”, “We hopen op een trainer met charisma”.

Over een trainer gesproken, die is ook zoek in Mechelen. Die zoektocht verloopt ongelooflijk moeizaam en dat is zeer frustrerend. Ondertussen blijf je daar wel staan in de regen met je rode lantaarn. Ook als supporter is heel die circus niet meer aan te zien. Elke dag zonder trainer stijgt de kans dat het mensen à la Bob Peeters of Glen de Boeck worden. Akkoord, die trainers hebben veel (misschien te veel) ervaring met de degradatiestrijd, maar dat is niet waar KV voor staat natuurlijk. Malinwa is nog altijd een groeiend project en dan hebben we geen trainer nodig die deze crisis oplost, maar die ook mee kan groeien met de club. José Riga en Hasi zijn nog steeds twee favorieten en ik hoop dat het de komende dagen in orde komt met een van die trainers.

Tot slot moet er concreet en hard worden omgegaan met iedereen binnen de club in Mechelen, want ze staan allerlaatste. Ook al zitten we nog niet in de helft van de competitie, op die plaats wil niemand staan. Daarvoor moet iedereen duidelijkheid brengen. Als je niet presteert, zit dan op de bank, dan maakt het niet meer uit hoeveel je gekost hebt. Dit is onacceptabel voor een club die 2,5 miljoen heeft uitgegeven en drie keer haar eigen transferrecord heeft verbroken in één zomer. Thuis tegen Kortrijk moet er gewonnen worden, met de nadruk op moet. Dit is nu al een match van alles of niets. Bij verlies wordt het nog een langer seizoen dan het nu al is.