Ivan Vukomanovic is na bijna anderhalf jaar ontslagen bij de Slowaakse topclub Slovan Bratislava. Dit weekend speelde de club 2-2 gelijk tegen het nummer laatst in de stand. Bratislava staat momenteel derde. 

Vorig jaar werd Vukomanovic zelfs nog tweede met Bratislava en pakte de nationale beker. Hij was trouwens al de twaalfde (!) coach sinds 2010 bij de club. ‘Vuko’ zong het dus gemiddeld een pak langer uit dan zijn voorgangers. Het spel was bovendien goed, echter kende zijn ploeg pech in de afwerking en werd er soms defensief geblunderd. Aan HLN vertelde hij dat zijn ontslag allesbehalve over het sportieve ging. Al drie maanden waren er bepaalde mensen in het bestuur van de club Vukomanovic aan het boycotten.  Spelers die hij wou kreeg hij niet, en die hij liever niet zag komen tekenden dan weer wel. Er was gewoon veel te weinig kwaliteit in de groep.

Dit ontslag opent dan weer perspectieven voor een nieuw avontuur in België. Vukomanovic wil meteen weer aan de slag en heeft een appartement in Antwerpen. Bovendien spreekt hij Frans en Nederlands, en nog enkele andere talen er bovenop. Hij staat voor offensief voetbal, zijn team had gemiddeld 70 procent balbezit, maar deed er te weinig mee. Een gebrek aan kwaliteit. Verder deed hij het in België als interim bij Standard ook helemaal niet slecht.

Tenslotte verklaart hij nog vol energie te zijn en hij heeft bewezen dat hij een dode club weer nieuw leven kan inblazen. Kortom, een zeker te overwegen kandidaat voor Malinwa.