Het Duitse FC Köln heeft van de UEFA een boete gekregen voor het beschadigen van het Emirates Stadium in de Europa League-uitwedstrijd tegen Arsenal. De boete bedraagt 60 duizend euro.

FC Köln kreeg 3.000 wedstrijdtickets toegewezen voor het uitvak, maar er kwamen zo’n 15.000 man vanuit Keulen naar Londen. De supporters die daadwerkelijk in het stadion zaten worden nu door de UEFA beschuldigd van “verstoringen vanuit het publiek”, het afsteken van vuurwerk, voorwerpen gooien en schade aan het stadion toedoen. Naast de geldboete kreeg de Duitse club een potentiële straf waarbij de club de uitkaarten voor de volgende wedstrijd niet meer mag verkopen, maar de beslissing daarover is met 2 jaar uitgesteld. Dat lijkt dus een soort voorwaardelijke straf te zijn.

De wedstrijd op 14 september j.l. eindigde in een 3-1-winst voor de thuisspelende ploeg Arsenal.

Enkele beelden over de betreffende situaties zijn hieronder te zien: