Ludovit Reis (FC Groningen) is de eerste Eredivisiespeler geboren na 1-1-2000 die een Eredivisie-doelpunt gescoord heeft

Ondanks de 2-1-nederlaag bij Sparta van afgelopen weekend heeft FC Groningen wel geschiedenis geschreven. De 17-jarige middenvelder Ludovit Reis maakte zijn eerste Eredivisie-goal, daarmee is hij de eerste speler ooit, die geboren is na 1-1-2000 en een doelpunt in de Eredivisie maakte. 

De op 1 juni 2000 geboren Ludovit Reis lijkt de zoveelste jeugdspeler van FC Groningen te zijn die aan het doorbreken is. De centrale middenvelder, met Slowaakse roots, kwam in 2015 naar de jeugdopleiding van FC Groningen. Toen werd hij gescout bij de jeugd van Hoofddorp. Reis maakte op 15 oktober 2017 zijn debuut voor FC Groningen, toen mocht hij negen minuten invallen in de wedstrijd tegen AZ. Zijn basisdebuut maakte de jonge middenvelder in de KNVB Beker-wedstrijd tegen USV Hercules.

Inmiddels heeft Reis drie Eredivisiewedstrijden en 2 KNVB Beker-wedstrijden voor de Trots van het Noorden gespeeld. Bovendien maakt hij een uitstekende indruk, toont hij de juiste instelling en speelt hij met lef op het veld.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.