Oud-Ajax & Vitesse-speler Abubakari Yakubu op 35-jarige leeftijd overleden

De 35-jarige oud-voetballer Abubakari Yakubu is na een lang ziektebed overleden. De oud-speler van Ajax en Vitesse overleed op 31 oktober in een ziekenhuis in zijn geboorteland Ghana.

De Ghanese middenvelder werd gescout bij de Ghanese club FC Gapoa en hij maakte in het seizoen 1999/2000 de overstap naar de hoofdmacht van Ajax. Op 19 april 2000 maakte Yakubu zijn debuut in het eerste van Ajax, toen speelden de Amsterdammers 1-1 op bezoek bij FC Den Bosch. In het seizoen 2004/2005 maakte de Ghanees de overstap op huurbasis naar Vitesse, dat hem een seizoen later voor €750.000 overnam. Yakubu speelde tot aan het seizoen 2009/2010 voor Vitesse, maar vond daarna geen club meer.

In totaal speelde Yakubu 88 wedstrijden voor Ajax en kwam hij 81 keer uit voor Vitesse. Voor de Arnhemmers scoorde hij 3 doelpunten, hetgeen hij voor Ajax ook deed. Bovendien was Yakubu international voor Ghana, waarvoor hij 13 interlands speelde. Ook behoorde hij tot de selectie voor het WK 2006 in Duitsland, het eerste WK voor het Afrikaanse land.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.