Een record waar niet iedere voetballer trots op zou zijn: meeste invalbeurten in de Eredivisie. Afgelopen weekend viel Stef Nijland voor de 98ste keer in namens PEC Zwolle, daarmee is hij de nieuwe recordhouder van ‘meeste invalbeurten’ in de Eredivisie. 

De nieuwe recordhouder pakte afgelopen weekend zijn record in de Arnhemse GelreDome. In minuut 84 trad Stef Nijland binnen de lijnen in de wedstrijd tegen Vitesse, waardoor hij zijn record veiligstelde. Met 98 invalbeurten heeft hij er eentje meer dan Regillio Simons, de oud-spits van onder meer NAC Breda, ADO Den Haag, TOP Oss, Telstar, Willem II en Fortuna Sittard.

De in Hoogezand-Sappemeer geboren Stef Nijland, die de zoon is van Hans Nijland (algemeen directeur FC Groningen), speelt al vanaf 2013 voor de Zwollenaren. Daarvoor kwam hij uit voor FC Groningen, PSV, Willem II, NEC en het Australische Brisbane Roar. Naar alle waarschijnlijkheid zal Nijland, 29 jaar oud, het record verder gaan uitbouwen, aangezien de huidige top-5 niet meer actief is of niet in de Eredivisie speelt.

Speler Aantal invalbeurten in de Eredivisie
Stef Nijland 98
Regillio Simons 97
Arnold Bruggink 91
Jason Oost 88
Danny Koevermans 86