Op zondag 5 november 2017 kwam het trieste nieuws, dat de Braziliaanse verdediger Dionatan Teixeira op 25-jarige leeftijd is overleden. Hij overleed in de Braziliaanse stad Londrina. Teixeira stond nog onder contract bij de Moldavische club FC Sheriff Tiraspol, dat dit seizoen uitkomt in de UEFA Europa League. 

Naar alle waarschijnlijkheid overleed de Braziliaan aan een hartaanval, toen hij even terug was op zijn geboortegrond. Sinds afgelopen februari speelde de Teixeira voor FC Sheriff Tiraspol. De club uit Moldavië laat het volgende weten op haar officiële website: “Het hele team van FC Sheriff, van simpele medewerkers tot aan het management, is gechoqueerd door het tragische nieuws. De pijn door het verlies is groot. Wij uiten ons medeleven naar de familieleden en vrienden van Dionatan. Hij zal altijd in ons hart blijven zitten.”

Teixeira speelde slechts twee wedstrijden voor Stoke City, waar hij drie jaar onder contract stond. Zijn miniem aantal wedstrijden komt door het vele blessureleed. Hij heeft ook voor Kosice, Slovan Bratislava, Banik Ruzina, Banska Bystrica (allen Slowakije), Fleetwood Town (Engeland) en Sheriff Tiraspol (Moldavië) gespeeld. De verdediger heeft ook negen jeugdinterlands voor Brazilië en 13 voor Slowakije achter zijn naam staan.

Advertentie