De eerste twee winnaars van de Europese play-offwedstrijden in de strijd voor het WK 2018 zijn gekend. Zwitserland knokte zich voorbij Noord-Ierland, Kroatië was een maatje te groot voor Griekenland.

Met 27 op 30 eindigden de Zwitsers op een tweede plaats in groep B en waren ze bijgevolg nog niet zeker van een plaats op het WK. Voor Noord-Ierland, de knappe nummer twee in groep C, gold hetzelfde. In twee play-offwedstrijden moest beslist worden welk land alsnog naar het WK mocht gaan. De heenwedstrijd in Noord-Ierland eindigde op 0-1 in het voordeel van de Zwitsers. In de terugwedstrijd werd niet gescoord. Op die manier is ook Zwitserland zeker van een plek op het WK.

Naast Zwitserland is ook Kroatië zeker van een WK-ticket. Kroatië, dat tweede werd in Groep I, moest het opnemen tegen Griekenland, de nummer twee van groep H. De heenwedstrijd in Kroatië eindigde op 4-1. De terugwedstrijd, die bijna overbodig leek, eindigde op een brilscore. Hierdoor zien we dus ook de Kroaten volgende zomer terug in Rusland.

Advertentie