Racing Genk heeft zondagmiddag met 0-1 gewonnen op Zulte Waregem. Het enige doelpunt viel al na zeven minuten en belandde in doel via Alejandro Pozuelo. Zo klimt Racing Genk de top zes binnen, en komt Zulte Waregem alweer wat meer in de problemen en moet het de Limburgers voor laten gaan.

Bij Zulte Waregem waren er een aantal geblesseerden, dus moest Dury sleutelen aan zijn basisopstelling. Walsh werd voor het eerst uitgespeeld centraal op het middenveld en zo bestond de centraal verdedigende tandem uit Baudry en Heylen. Genk miste ook een aantal sleutelspelers, zo moeten de Limburgers het zonder o.a. Trossard, Berge en Samatta stellen. Thomas Buffel kwam terug in de ploeg, zijn laatste basisplaats dateerde al van 16 september, en Karelis startte opnieuw op de bank. Ingvartsen en Schrijvers vormden samen het aanvallende duo. Ook Colley was er niet bij, hij pakte tegen Lokeren zijn vijfde gele kaart.

Genk begon de wedstrijd met het balbezit op te eisen en de eerste kans was al meteen raak na 7 minuten spelen. Pozuelo vond met een knappe lange bal Uronen, de Fin kapte mooi terug en speelde opnieuw in op de inlopende Pozuelo en die werkte mooi af. Zo stond de verdediging van Essevee opnieuw niet goed opgesteld. Zulte probeerde een antwoord te geven, maar kon enkel hoekschoppen veroveren. Na 12 minuten zag Cordaro dat Vukovic iets te ver uit zijn doel stond. Cordaro besloot te trappen, maar een alerte Vukovic wist er een hoekschop van te maken.

Het was een erg afwisselende partij, zo probeerden de troepen van Albert Stuivenberg gevaarlijk te zijn, maar doelman Bostyn kon niet op de proef gesteld worden. Vlak voor het halfuur was het ei zo na 1-1. De bal werd te makkelijk kwijtgespeeld en Saponjic koos voor de kortste weg naar doel en schoot, zijn bal vloog tegen de paal. Dan was het weer de beurt aan Genk om gevaarlijk te zijn. Na weer een lage voorzet van Uronen werkte De Fauw de bal bijna in eigen doel. Dat was ook meteen het laatste grote wapenfeit in de eerste helft. Genk had de 0-1 niet gestolen, maar ook niet echt gewonnen.

De tweede helft begon direct met een gele kaart voor Ingvartsen, die een elleboog uitdeelde. Dit was ook de vijfde gele kaart voor de Deen en hij mist dus volgende week de clash tegen Standard. Nauwelijks twee minuten later deed Saponjic hetzelfde bij Brabec, hij bleef wel onbestraft. De eerste kans drong zich op voor Ingvartsen, maar hij trapte de bal ver naast. Zulte probeerde iets te forceren, maar telkens botsten ze op Joseph Aidoo. Boucaut deelde in elf minuten maar liefst drie gele kaarten uit aan Genk. Na Ingvartsen kregen ook Buffel en Heynen een geel karton onder hun neus gediend, waar al bij al weinig aan was. Vlak voor het uur was Genk heel dichtbij een dubbele voorsprong. Aidoo kopte de bal naar doel bij een corner, Brabec was net te laat om zijn voet ertegen te zetten.

20 minuten voor tijd was er de grote kans voor Zulte Waregem om de 1-1 te scoren. Kaya zette voor richting Saponjic, en die schoot de bal onbegrijpelijk over de kooi van Vukovic. Buffel viseerde even later de verste hoek, maar zijn schot draaide over. Met nog een vijf minuten te spelen kreeg Genk een vrije schop op een aardige plek. Malinovskyi stond achter de bal en zijn schot ging maar net over. In de extra tijd was er ook een vrije schop voor Zulte net buiten de zestien. Kaya, De Fauw en Hamalainen stonden klaar, uiteindelijk schoot die tweede de bal over doel. Genk wou nog een tweede doelpunt scoren, maar ze lieten de kans liggen. Karelis speelde diep in op Schrijvers, de Perenaar stond alleen voor Bostyn en kon nog afspelen naar Khammas, maar hij ging voor eigen succes en trapte de bal onbegrijpelijk naast.

De wedstrijd was afgelopen en zo verloren ze in Waregem hun zesde partij in zeven wedstrijden. Genk komt zo de top 6 ingelopen en houdt ook al vijf wedstrijden op rij de 0. Volgende week wacht Genk thuis Standard en moet Zulte naar leider Club Brugge.

Opstelling Zulte Waregem: Bostyn, De Fauw, Baudry, Heylen, Hamalainen, Walsh, Kaya, De Sart (65′ Doumbia), Coopman, Cordaro (65′ Leya Iseka) en Saponjic.

Opstelling KRC Genk: Vukovic, Mata, Aidoo, Brabec, Uronen, Heynen, Malinovskyi, Pozuelo (86′ Khammas), Schrijvers, Buffel (92′ Maehle) en Ingvartsen (72′ Karelis).

Zulte Waregem - KRC Genk 0-1
Deze afbeelding is eigendom van KRC Genk, mijn ploeg voor altijd, een facebookpagina die ons toestemming gaf. Wij, Door Fans Voor Fans, eisen de auteursrechten en de portretrechten niet op.
Advertenties