De statistieken vóór deze prachtige affiche waren alvast spectaculair (spannend). In de Premier League stonden beide clubs 50 keer tegenover elkaar. Liverpool won 19 keer, Chelsea behaalde evenveel zeges. De twee teams wonnen ook elk 13 keer thuis en zesmaal uit. Liverpool verloor geen enkele keer in de laatste 5 ontmoetingen met Chelsea, de uitploeg ging de laatste 5 wedstrijden op Anfield nooit de boot in. Wat. Een. Affiche. https://twitter.com/LFC/status/934458923205234690

Bij Liverpool begon Mignolet in doel, Wijnaldum op de bank. Lallana was eindelijk terug in de wedstrijdselectie na een blessure.

Bij Chelsea, waar Courtois en Hazard uiteraard speelden, was de grootste verrassing in de basis Drinkwater. De middenvelder was lang geblesseerd en kreeg nu pas een eerste basisstek na zijn transfer. Batshuayi en Musonda waren er niet bij door blessures.

Klassement (top 5) voor aanvang van de wedstrijd:

  1. Manchester City 12 – 34
  2. Manchester United 13 – 29
  3. Chelsea 12 – 25
  4. Tottenham 13 – 24
  5. Liverpool 12 – 22

Het werd een zeer genietbare wedstrijd. Liverpool was dominant, maar Chelsea had de grootste mogelijkheden en bij momenten zagen we waarom de defensie van Liverpool ‘nogal wankel’ wordt genoemd. De wedstrijd werd gedirigeerd door twee spelers in topvorm, Mohamed Salah namens de thuisploeg en een briljante Eden Hazard aan de overkant. Dé kans van de eerste helft was voor Drinkwater. Hazard pakte nog maar eens uit met een stevige versnelling en zette de middenvelder oog in oog met Mignolet, maar de doelman kwam goed uit. Verder waren er afstandsschoten van Hazard, Zappacosta en Salah, maar die leverden in de eerste helft geen doelpunten op. De ruststand was 1-0.

Ook in de tweede helft konden de fans een soort veredelde, verzorgde versie van ‘box-to-box-voetbal’ aanschouwen. Daarbij moeten we vermelden dat er vrij weinig aan de doelen zelf gebeurde, maar dat maakte de wedstrijd niet minder aangenaam. Een schijnbaar ongevaarlijke voorzet van Sturridge leverde bijna een hartstilstand op bij Conte en de Chelsea-fans, want Courtois liet de bal onder zich door schieten, het leer ging vervolgens niet heel ver naast. In minuut 65 lukte het wel voor Liverpool, Salah kreeg de bal met een gelukje bij zich na een matige actie van Bakayoko en zette the Reds koel op 1-0. Uit respect voor de slachtoffers van de aanslag in Egypte besloot hij niet te juichen.

Chelsea ging dan vol voor de gelijkmaker. Fabregas, Pedro en Willian kwamen er in de loop van de tweede helft op en zorgden voor zeer aanvallend voetbal van Chelsea. Salah stond ondertussen spits en dus was Liverpool gevaarlijk op de counter. Willian ging 5 minuten voor het einde van de reguliere speeltijd voor een voorzet richting tweede paal, maar de bal ging over Mignolet in doel: 1-1.

Dan kon alles nog gebeuren, al was er niet veel tijd meer over. Klopp bracht Mané en Lallana (zijn eerste minuten van het seizoen) nog, de scheidsrechter bood drie minuten extra tijd aan. Al die elementen waren niet voldoende voor nog een doelpunt, en zo eindigde een aangenaam kijkstuk op een 1-1 gelijkspel.

Klassement (top 5):

  1. Manchester City 12 – 34
  2. Manchester United 13 – 29
  3. Chelsea 13 – 26
  4. Tottenham 13 – 24
  5. Liverpool 13 – 23
Advertenties