AC Milan heeft trainer Vincenzo Montella maandagochtend de laan uitgestuurd, nadat de ploeg zondagmiddag in het Stadio Giuseppe Meazza met 0-0 gelijkspeelde tegen Torino. De club spendeerde afgelopen zomer bijna 200 miljoen euro aan spelers, maar staat momenteel op een teleurstellende 7de plaats, genoeg reden dus voor de leiding om Montella te ontslaan.

Voor onder andere Leonardo Bonucci en André Silva werd zo’n 4 maanden geleden de portemonnee getrokken, maar beide spelers voldoen nog niet bepaald aan de verwachting. Waar de ooit zo consistente Bonucci bij Juventus een wereldspeler was, valt hij nu keer op keer door de mand. Ook spits André Silva speelt erg wisselvallig. Hoewel hij in de Europa League al 6 maal scoorde in 5 wedstrijden, staat hij in de competitie na 8 wedstrijden nog droog.

Echt veel scoren deed de ploeg überhaupt niet. Waar concurrenten als Napoli en Juventus al 35 en 40 keer scoorden, staat de teller bij Milan nog op slechts 19 doelpunten voor. Montella pakte met zijn ploeg in 64 wedstrijden gemiddeld 1,75 punt per wedstrijd, wat voor een topclub als AC Milan natuurlijk wel aan de lage kant is.

Zijn opvolger Gennaro Gattuso deed het tot nu toe statistisch gezien niet veel beter als trainer. Enkel bij AC Milan Onder-19, waar hij sinds juli dit jaar werkzaam als trainer was, wist hij een ploeg nog enigszins draaiende te krijgen. Gattuso laat zijn voormalige team achter op een 3de plaats in de Primavera 1, vlak achter de Onder-19-teams van Atalanta en Internazionale.

Gattuso staat aankomende zondag (03-12) voor het eerst bij een wedstrijd aan de leiding bij AC Milan. De club gaat dan op bezoek bij de nummer 20 Benevento, dat nog geen punt wist te pakken.

Advertenties