KV Mechelen heeft haar revanche beet op KRC Genk. De Kakkers beten woensdagavond nog in het zand, maar trokken nu aan het langste eind. KVM stond bij de rust al 3-0 voor, maar vergat te voetballen in de tweede helft, waardoor Genk nog twee keer kon scoren. Dat bleek uiteindelijk te weinig en zo verliest Genk opnieuw en komt PO1 alsmaar meer in het gedrang.

Genk leek gretig te beginnen, want youngster Edon Zhegrova trapte al na een minuut op doel. Na drie minuten wist Genk te scoren, al was dat in het verkeerde doel. Aidoo trapte de bal wild weg, over Vukovic heen in zijn eigen doel. Genk probeerde te reageren, maar het werd alleen maar erger. Bandé liep door de Genkse verdediging en speelde Pedersen aan, die zomaar tussen drie man kon lopen en de 2-0 voorbij Vukovic legde. De supporters van Genk bleven op hun honger zitten en iets na het halfuur legde Mechelen een derde goal in het mandje. Bandé kon niet koppen, uiteindelijk kwam de bal bij Pedersen, die zijn tweede van de avond scoorde.

Geen wissels in de tweede helft, maar wel een gretig Genk. Dat resulteerde na vijf minuten in een doelpunt. Na een vrije schop belandde de bal bij Aidoo, die van dichtbij kon binnenwerken. Genk geloofde er weer in en ging er vol voor. Een kopbal van Colley vloog tegen de lat en Aidoo kon de rebound niet afmaken. Met nog een kwartier te spelen mochten Vanzeir en Maehle invallen. Die eerste liet zich meteen gelden en was zowaar de gevaarlijkste Genkenaar, hij kon Coosemans een paar keer bedreigen. Het leek een 3-1-nederlaag te worden voor ‘de Smurfen’,  maar in minuut 90 maakte Pozuelo er met een knap doelpunt 3-2 van. Voor de 3-3 was echter geen tijd meer en zo keert Genk met lege handen terug naar Limburg. KV Mechelen haalt 4/9 onder Aleksandar Jankovic.

Advertentie