De slechte prestaties van Go Ahead Eagles waren niet zonder consequenties voor Leon Vlemmings, de coach is na 16 wedstrijden ontslagen bij de Deventenaren. Vlemmings behaalde in 16 wedstrijden 18 punten op het tweede niveau. Afgelopen maandag werd ook technisch manager Dennis Bekking uit zijn functie ontheven.

In 16 wedstrijden won Go Ahead, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Eredivisie, slechts 4 keer en eindigde haar duels 6 keer in een gelijkspel. Zes duels werden puntloos afgesloten, waarvan vier in de vijf laatste wedstrijden.

Het vertrek van Vlemmings komt niet als een complete verrassing, na het 3-0-verlies in en tegen Den Bosch. Op 22-jarige leeftijd werd hij afgekeurd voor het betaalde voetbal, daarna ging hij naar onder andere NAC, Feyenoord, Roda JC en Excelsior. Ook daar slaagde de Gemertenaar niet, hij nam ontslag bij die clubs na slechte prestaties.

Vlemmings was de tiende trainer van Go Ahead Eagles sinds het jaar 2011.

Advertentie