Het was al langer geweten dat KV Mechelen een nv wilt worden, om nieuwe investeerders aan te trekken. Eerder deze week werd de nieuwe raad van bestuur voorgesteld door de club. Er zijn ook al een aantal duidelijke afspraken gemaakt en de supporters mogen gerust zijn, want hun inspraak blijft hetzelfde.

Voorzitter Johan Timmermans had een paar maanden geleden al laten weten, dat er geen buitenlandse investeerders in de club zouden komen. Die belofte heeft hij ook gehouden, want alle nieuwe bestuursleden zijn allemaal Belgen en op een of andere manier verbonden met KV Mechelen. Zo is er bijvoorbeeld Olivier Somers, oprichter van marketingbedrijf Ghemaco: “Zelf kom ik sinds 2000, wanneer ik kan, kijken naar KV Mechelen. Investeren zou ik alleen in Malinwa doen, niet in een andere club.”

Daarnaast zijn er al heel wat plannen omtrent de verbouwing van het jeugdcomplex en een nieuwe hoofdtribune. De club heeft al samengezeten met de stad Mechelen, dus de officiële voorstelling kan snel volgen. Door het nieuwe kapitaal dat KV ter beschikking krijgt, kan de club zomaar aan de verbouwingen starten zonder het sportieve budget aan te raken. De nieuwe investeerders willen zowel infrastructureel als sportief groeien.

De supporters mogen ook op hun twee oren slapen, want hun inspraak binnen de club blijft onaangetast. Zo heeft het Supportersorgaan aandelen en kan het veto’s stellen, zoals geen buitenlandse investeerders binnen de club. De ziel van Malinwa wordt niet verkocht.

Advertentie