Roda JC-aanvaller Dani Schahin heeft zich negatief uitgelaten naar de fans van zijn eigen club toe. De Duitse spits is niet te spreken over ‘het gedrag’ van de Roda-fan. In een interview tegenover het Nederlandse NOS liet hij weten, dat de 2-1-overwinning op sc Heerenveen een ‘overwinning van het team, maar niet voor de fans’ is. 

Schahin maakte vandaag, zondag 3 december 2017, de gelijkmaker tegen de Friese tegenstander, waarna invaller Milts in de 87ste minuut de winnende maakte (2-1). Roda stond op de laatste plaats, dus had een overwinning hard nodig. Toen Schahin de gelijkmaker scoorde, bracht hij zijn vinger naar zijn mond en suste hij richting de fanatieke aanhang van Roda toe. “We zitten in een zware periode, maar we krijgen geen steun van hun. Het was vandaag 11 tegen 12.”

Schahin, die vorig seizoen overkwam van Mainz, is zo het mikpunt van het Roda-publiek geworden. “We moeten met twaalf man spelen en niet tegen twaalf man. Dat wil ik alleen aangeven.”, aldus de aanvaller.

Door de 2-1-overwinning pakt Roda wel de drie punten, maar blijft het voorlopig op de laatste plaats staan. Concurrent NAC Breda won in eigen huis van Excelsior, waardoor zij ook op de ranglijst klommen. De Zuid-Limburgers hebben nu net zoveel punten als FC Twente, dat een beter doelsaldo heeft. Roda JC ontvangt volgende week FC Groningen, dat dit weekend met 0-3 bij ADO Den Haag won.

Advertentie