Hugo Broos, de eerste Belgische coach die de Africa Cup won, is ontslagen bij Kameroen. Broos had nog een contract tot februari 2018, maar mag dat dus niet uitzitten. Broos kon zich met Kameroen niet plaatsen voor het komende WK.

Broos begon bij Kameroen in februari 2016, maar weinig Kameroeners waren overtuigd van de 65-jarige Belg. Later werd Broos er de held toen hij met Kameroen de Africa Cup won en onder andere favoriet Senegal uitschakelde. De kwalificaties voor het WK liepen echter van een minder leien dakje, want de Kameroeners plaatsten zich niet.

Broos werd dus aan de deur gezet omdat zijn doelstelling niet gehaald werd, maar hij haalt zelf andere redenen aan. Broos beweert al zes maanden niet betaald te zijn. Hij zou ook een mondeling akkoord gehad hebben over een contractverlenging, maar hoorde uiteindelijk daar niets meer over van de bond. Zijn ontslag vernam hij ook via de bondsdokter.

Advertentie