Ajax Amsterdam neemt de 19-jarige Hassane Bandé over van het Belgische KV Mechelen. De linksbuiten komt naar verluidt voor een bedrag van €9,500,000 over, daarmee speelt Ajax in op een mogelijk vertrek van Amin Younes. 

De in Burkina Faso geboren Hassane Bandé kwam afgelopen zomer over naar KV Mechelen van de Salitas Football School uit zijn geboorteland. De jonge aanvaller wordt bestempeld als een ‘ruwe diamant’, die het nog ver kan schoppen in het betaalde voetbal.

Bij Malinwa, dat teleurstellend vijftiende staat in de Jupiler Pro League, heeft Bandé inmiddels 15 wedstrijden gespeeld, daarin maakte hij 9 goals en gaf hij 1 assist. Tevens heeft hij ook al 1 interland voor Burkina Faso op zijn naam staan, de linksbuiten debuteerde op 14 november 2017 tegen de Kaapverdische Eilanden.

Bandé lijkt dus in de voetsporen van landgenoot Bertrand Traoré te treden, laatstgenoemde speelde vorig seizoen voor Ajax en verdiende een transfer naar Olympique Lyon.

Hassane Bandé blijft voor de rest van het seizoen bij KV Mechelen spelen. Hij tekent naar verluidt een contract voor vijf seizoenen bij de Amsterdammers. KV Mechelen gaat het gehele bedrag investeren in de uitbouw van het stadion.

Advertenties