Koploper PSV staat dik bovenaan. Met 8 punten voor op de nummer twee AZ en maar liefst 10 punten voor op Ajax vinden de meeste mensen dat het een gelopen koers is, maar zondag wacht een kraker die de publieke opinie wel eens zwaar zou kunnen beïnvloeden: Ajax-PSV.

De Brabanders hebben dit seizoen vrijwel alles gewonnen. Alleen uit bij sc Heerenveen verloor het (terecht) met 2-0. De lijstaanvoerder van de Eredivisie staat dik bovenaan en wint week in week uit zijn wedstrijden, maar zoals de laatste vier wedstrijden op rij wint het vaak niet overtuigend, met steeds maar een doelpunt verschil. Over het algemeen is voetbalvolgend Nederland dan ook geen fan van PSV. Het verwijt de koploper met veel geluk en onverdiend te winnen. Feit blijft wel dat, in tegenstelling tot de directe concurrenten, dat de formatie van Phillip Cocu al haar wedstrijden wint, ook de slechte.

Komende zondag staat er een kraker van formaat op de rol. In Amsterdam ontvangt Ajax in de Johan Cruijff Arena nummer 1 PSV. Deze wedstrijd lijkt de ideale graadmeter voor beide ploegen om te laten zien wie er op dit moment nou daadwerkelijk de betere is. Ajax zal de laatste strohalm willen grijpen in de strijd om het kampioenschap, PSV hoopt de voorsprong uit te breiden naar 13(!) punten en zo de Amsterdammers misschien wel de definitieve nekslag te geven. PSV kan dan direct bewijzen dat het terecht staat waar het hoort, want een verlies bij Ajax betekent ook direct dat de kritiek op het spel van de Brabantse formatie nog eens flink toeneemt. Het is dus de week van de waarheid voor PSV en Ajax, en misschien wel voor de hele Eredivisie.

Advertenties