Nana Opoku Ampomah was de beste man deze week op de Belgische velden en  mag zich daarom terecht ‘speler van de week’ noemen. De Ghanees speelde een beresterke wedstrijd tegen Standard en scoorde ook de 3-1.

Waasland-Beveren is een van de revelaties van de Jupiler Pro League dit seizoen en dat is mede te danken aan de sterke prestaties van Ampomah. Dat was ook vrijdagavond alweer eens duidelijk. De defensie van de Rouches was niet opgewassen tegen de snelle Ghanees. Hij werd ook beloond met een knap doelpunt, nadat hij Luchkevych de bal afsnoepte. De combinatie met die andere revalitie, Demir, is uitstekend en de sterke prestaties van Ampomah zijn ook in zijn thuisland niet onopgemerkt gebleven, want hij kreeg onlangs zijn eerste selectie voor Ghana en was meteen basisspeler.

Bij Waasland-Beveren waren ook Morioka en Seck weer in vorm. Seck was baas op het middenveld en kopte een hoekschop onhoudbaar binnen. Morioka liet zich met zijn sublieme passing ook weer opmerken.

Ook Colin Coosemans bewees zijn kunnen nog maar eens afgelopen weekend. KV Mechelen pakte haar eerste uitoverwinning op het veld van KV Oostende en daar had de goalie een belangrijk aandeel in.

Advertenties